Volledig scherm
Woningcorporatie Alwel zag het aantal overlastdossiers het afgelopen jaar met 25 procent toenemen naar ruim 1200. © danr13

Burenoverlast loopt spuigaten uit. Wat ervaart of vindt u ervan?

Laat het ons wetenETTEN-LEUR - Huurders die ernstige overlast veroorzaken voor hun buren en andere wijkbewoners. Het probleem is bijna niet meer in de hand te houden en kan niet worden opgelost door de corporatie of haar huurders, zegt directeur Tonny van de Ven van Alwel, een corporatie met meer dan 20.000 woningen in Breda, Etten-Leur en Roosendaal.

Maar liefst 1200 overlastdossiers heeft alleen Alwel al op de plank liggen. En daarbij gaat het niet om buren die een sigaar of pijpje roken op het balkon of de hond vaker dan nodig laten blaffen, maar om zaken waarbij mensen elkaar naar het leven staan of het woongenot van anderen in hevige mate verstoren.

Het water staat de woningcorporaties aan de lippen, stelt Van de Ven. De nood is hoog, niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor de huurders.

De rijksoverheid vindt dat mensen vaker en langer zelfstandig moeten kunnen blijven wonen, ook als ze ziek, kwetsbaar, verslaafd of anderszins hulp- en zorgbehoevend zijn. Wat vindt u?

Laat het ons weten

Zijn de grenzen bereikt van wat de samenleving aan overlast van buren moet velen? Heeft u zelf ervaring met ernstige overlast van een buur? Of weet u wellicht hoe dit probleem het best aangepakt kan worden?

Meld het ons, via redactie@bndestem.nl