Volgens vakbond FNV neemt de uitbuiting van buitenlandse chauffeurs die tegenwoordig zelfs in Centraal-Azië worden geronseld om hier voor een hongerloontje in vaak geleasde vrachtwagens te rijden, steeds meer toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens vakbond FNV neemt de uitbuiting van buitenlandse chauffeurs die tegenwoordig zelfs in Centraal-Azië worden geronseld om hier voor een hongerloontje in vaak geleasde vrachtwagens te rijden, steeds meer toe. © Camile Schelstraete

Buitenlandse truckers betalen 3500 euro om hier te kunnen rijden, om vervolgens een hongerloon te krijgen

OUDENBOSCH - De ontdekking van achttien Bulgaren die onder slechte omstandigheden leefden in een loods in Oudenbosch, afgelopen weekend, is opnieuw een voorbeeld van uitbuiting van buitenlandse chauffeurs door Nederlandse bedrijven.

 1. ‘Boeren zijn honkvast, ze verhuizen niet zo snel’
  Boerenpraat

  ‘Boeren zijn honkvast, ze verhuizen niet zo snel’

  In onze polder wonen zo'n vijftien gezinnen. Waarvan ongeveer de helft een agrarische onderneming runt en de anderen 'gewone' burgers zijn. Als boer probeer je zo goed mogelijk je eigen zaakjes te regelen. Een enkele keer heb je hulp van derden nodig. Wat is er dan makkelijker om even de buurman te vragen? Soms om een handje te helpen, een andere keer om een trekker of een werktuig te lenen. Het is fijn als dat zomaar kan.
 1. Opnieuw vuurwerk en brandjes in Roosendaal ondanks samenscholingsverbod
  Play

  Opnieuw vuurwerk en brandjes in Roosendaal ondanks samenscho­lings­ver­bod

 2. De Jonge over coronacijfers: 'Weinig reden tot optimisme'
  Play

  De Jonge over coronacij­fers: 'Weinig reden tot optimisme'