De Sint-Urbanuskerk in Amstelveen ging in september 2018 grotendeels verloren door een grote brand, die laat ontdekt werd. Onderzoek door de Inspectie Justitie en Veiligheid bracht problemen met de bluswatervoorziening aan het licht. Brandkranen waren onvindbaar, onbereikbaar of werkten niet. Overigens was de schade ook met wél werkende, vindbare of bereikbare kranen ook groot geweest.
Volledig scherm
De Sint-Urbanuskerk in Amstelveen ging in september 2018 grotendeels verloren door een grote brand, die laat ontdekt werd. Onderzoek door de Inspectie Justitie en Veiligheid bracht problemen met de bluswatervoorziening aan het licht. Brandkranen waren onvindbaar, onbereikbaar of werkten niet. Overigens was de schade ook met wél werkende, vindbare of bereikbare kranen ook groot geweest. © ANP

Brandweer kan brandkraan niet vinden: bezorgde burgemeester Etten-Leur vraagt onderzoek

ETTEN-LEUR - ,,Als de brandweer de brandkraan niet kan vinden, baart mij dat zorgen.” Zegt de Etten-Leurse burgemeester Miranda de Vries, die naar aanleiding van een recent brandincident een intern onderzoek heeft ingesteld. 

 1. Bij het reisbureau wordt weer geboekt: ‘Geen garantie dat restaurants open zijn, we hebben geen glazen bol’
  PREMIUM

  Bij het reisbureau wordt weer geboekt: ‘Geen garantie dat restau­rants open zijn, we hebben geen glazen bol’

  Wat als mijn vakantieland de grenzen sluit? Of als ik voor vertrek positief test op corona? Het zijn vragen die leven bij mensen die een vakantie willen boeken. Maar in sommige gevallen hebben de reisspecialisten daar ook geen antwoord op. ,,Dan willen ze de garantie dat winkels en restaurants open zijn en er geen mondkapjesplicht is, maar wij hebben ook geen glazen bol.”
 1. Ernstig gewonde bij ongeluk met enorme stalen constructie Janson Bridging in Hank
  Play

  Ernstig gewonde bij ongeluk met enorme stalen construc­tie Janson Bridging in Hank

 2. Steijn ziet Seuntjens graag komen: 'Echte winnaar'
  Play

  Steijn ziet Seuntjens graag komen: 'Echte winnaar'