Volledig scherm
© Thinkstock

Brand na ladderzat peuken roken: 250 dagen cel

BREDA/ETTEN-LEUR - Twee flessen port had de 55-jarige man uit Etten-Leur op op 6 augustus vorig jaar. Hij stak de ene peuk na de andere op. Totdat hij op zijn hoekbank in slaap viel. Hij werd wakker toen de hele boel in brand stond. Voor de rechtbank is er daardoor sprake van brand door schuld. 'Hij had beter moeten weten toen hij dronken ging roken.'

De rechtbank in Breda veroordeelde de man donderdag tot 250 dagen cel, waarvan 116 voorwaardelijk. Bovendien moet de man behandeld worden aan zijn problemen. Tegen de man was drie jaar cel geëist. De officier vond echter bewezen, onder meer op basis van verschillende getuigenverklaringen, dat de man opzettelijk brand had gesticht.

Volgens de rechtbank waren die verklaringen echter niet duidelijk genoeg. Bovendien had ook de verdachte zelf voor, tijdens en na de brand verwarrende en soms tegengestelde verklaringen afgelegd. De rechtbank veroordeelde de man daarom alleen voor brand door schuld.

  1. Conny Rijken over migratie in de Van Gogh-kerk

    Conny Rijken over migratie in de Van Gogh-kerk

    ETTEN-LEUR - Het politieke debat in de landen van de Europese Unie wordt sinds 2015 vooral gedomineerd door het thema migratie. In dat jaar bereikten één miljoen migranten de EU. Na moeizame onderhandelingen zijn de Europese regeringsleiders er afgelopen zomer in geslaagd om een akkoord over het migratiebeleid te bereiken. Reden voor de Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur om de Etten-Leurse Conny Rijken uit te nodigen voor een lezing over dit thema in de Van Gogh Kerk.