Volledig scherm
Foto Leon Krijnen

Brabant Marathon rekent op een 'mooie koopzondag' in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Met de inschrijvingen voor de Brabant Marathon gaat het de laatste tijd hard, verzekert John van Oevelen. "Per dag hebben we nu 70 tot 100 inschrijvers." Het belooft dan ook druk te worden op het evenement dat zondag 30 oktober in Etten-Leur wordt gehouden.

De organisatie verwacht zo'n 4000 lopers en loopsters. Die brengen ook allemaal toch zeker één of twee mensen mee, waardoor ook de koopzondag niet hoeft te klagen over belangstelling. Volgens Van Oevelen zijn de winkeliers dan ook blij met het evenement.

Voorzitter Frank Baremans van de overkoepelende winkeliersvereniging onderschrijft dat het Winkelhart de 'herfstmarathon' – zoals het nog door velen wordt genoemd – als een publiekstrekker ziet. "Je hebt zo 10.000 mensen in het centrum."

In die zin steekt de jaarlijkse Brabant Marathon gunstig af bij de wielerronde, erkent hij. Samenvallend met de Profronde was dit jaar voor het eerst ook een koopzondag gepland, maar het effect daarvan viel wat tegen. "Maar dat was ook in de vakantietijd en het was een erg warme dag."

Lees maandag meer over de marathon in Etten-Leur in BN DeStem