Volledig scherm
De parochietuin zoals die er uitzag nadat vrijwilligers bomen en struiken hadden gekapt. © Daniëlle de Clercq

Boze Etten-Leurse: 'Parochie heeft illegaal gekapt, gemeente doet niets'

ETTEN-LEUR - Het bestuur van de Etten-Leurse H. Mariaparochie heeft illegaal bomen en struiken gekapt in de parochietuin naast de Lambertuskerk en de gemeente weigert om te handhaven.

Dat zegt Daniëlle de Clercq uit Etten-Leur die, toen ze de kap ontdekte, op 1 juni een verzoek tot handhaving indiende bij de gemeente. Daarnaast verwijt ze de gemeente dat die haar handhavingsverzoek negeerde.

„Die parochietuin heeft een beschermde status. Die geldt voor alle vegetatie. Er was een vergunning voor de kap van vijf bomen. Maar er is veel meer omgegaan”, vertelt De Clercq.

Volgens parochiebestuurslid Henk van Harssel is het groen per abuis gekapt door ‘ijverige vrijwilligers’. „We hebben nu met de gemeente afgesproken een inventarisatie te maken en op basis daarvan verdere plannen.”

Een gemeentewoordvoerder meldt dat De Clercq in mei een gesprek heeft gehad met wethouder Ron Dujardin en dat er daarna mailcontact is geweest. Op 27 juli is aan De Clercq medegedeeld dat handhaving afhangt van de bouwplannen van het nieuwe parochiecentrum. Volgens de woordvoerder spreekt de raad op 19 september over wijzigingen in het bestemmingsplan voor het eventueel te bouwen parochiecentrum.

Lees het complete artikel maandag in BN DeStem