Volledig scherm
Zo komt het Calisthenicspark aan de Kwadestraat eruit te zien. Met een groene, valdempende bodem en een warmloopbaan.

Bouw van Calisthenicspark Etten-Leur in gang gezet

ETTEN-LEUR - De bouw van het Calisthenicspark op de plek waar de skatebaan stond tussen de Korte Brugstraat en de Rijsdijk is in gang gezet. Bouwvakkers waren afgelopen week druk bezig met het opzetten van het buitensportpark.

Calisthenics is een opkomende sport. Het is een soort fitness in de buitenlucht, die beoefend wordt louter door het gebruik van het lichaamsgewicht. De materialen zien eruit als klimrekken. Daaromheen komt een sintelbaantje.

Om een Calisthenicspark neer te zetten, moet allereerst de grond aangepakt worden. In de grond worden gaten met een diepte van 85 centimeter gemaakt, om de sportrekken goed vast te zetten. Daaromheen wordt beton gegoten.

Verder moet er een bodem komen die zachter is dan de tegels die er nu liggen, zodat fanatiekelingen zich niet bezeren als ze vallen. De gemeente verwacht dat het Calisthenicspark in de derde week van oktober opgeleverd kan worden.

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

Volledig scherm
De initiatiefnemers Raemy Abdelsalam (zittend, beneden) en Sharif Himmit (rechts, staand) met Robbie Pruymboom, die ook aan calesthenics doet. gerard van offeren/pix4profs