Volledig scherm
PREMIUM
Ruzie met je baas, je klant of je partner? Volgend jaar opent de Conflict Academie Breda haar deuren. © Thinkstock

Bonje met de baas? Onmin met overburen?
Ga naar de Conflict Academie!

BREDA/ETTEN-LEUR - Bonje met je baas? Conflict met een klant? Onmin met de overburen? Volgend jaar kun je in Breda naar een school om te leren hoe je zo'n probleem kunt voorkomen of oplossen. De Conflict Academie Breda opent dan haar deuren.  

Zestien docenten uit de hele regio staan al te trappelen om de eerste studenten te leren hoe ze signalen kunnen herkennen en juiste stappen kunnen zetten om te voorkomen dat de vlam in de pan slaat. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.