Volledig scherm
© Jeroen Stuve/Stuve FotografiE

Boeren van Ons Etten-Leur pleit voor verbod op slipjachten

ETTEN-LEUR - Ons Etten-Leur wil dat er op Etten-Leurs grondgebied nooit meer een slipjacht wordt gehouden. Volgens de politieke partij is een slipjacht dieronvriendelijk en is de veiligheid niet gewaarborgd.

In het eerste weekend van maart was slipjachtvereniging De Veluwe Hunt actief in Etten-Leur. Een meute honden volgt tijdens zo'n jacht letterlijk een spoor door akkers, bos en weiland. "Voor het oog is dit gezelschap met paarden en honden een prachtig plaatje. Maar het heeft ook een schaduwkant", fractievoorzitter Lia Boeren. Onder het geweld van honden en paarden kan volgens Boeren veel kapot worden getrapt. "Of boeren, tuinders en gemeenten toestemming hebben gegeven of niet. Beter had de gemeente deze slipjacht vooraf kunnen aankondigen. Ook omwonenden hadden persoonlijk een brief moeten ontvangen met de datum en tijd erin, zodat iedereen zijn huisdieren binnen kan houden."

De partij vraagt zich verder af of de veiligheid bij oversteekplaatsen naar weilanden en op de openbare weg wel is gewaarborgd tijdens de jacht. "Volgens de organisatie is die garantie er. Dan zouden wij graag het kostenplaatje krijgen over de inzet van bijvoorbeeld de politie, want hoe anders kan veiligheid zijn gewaarborgd?"

De partij van Boeren verzoekt het college dergelijke slipjachten niet meer toe te staan in de gemeente Etten-Leur.

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?