Volledig scherm
Steeds meer winkels in Nederland doen aan Black Friday.

Black Friday: hier scoor je koopjes in West-Brabant

ETTEN-LEUR - Drommen mensen die over elkaar heen buitelen, strijdend om de best koopje. Zo ziet Black Friday er morgen weer uit in de Verenigde Staten. Een dag na Thanksgiving worden Amerikanen verlokt met grote kortingen en kopen ze zich helemaal suf.

Black Friday is het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Waar de term precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. De oorsprong kan liggen bij de grote verkeersdrukte daags na Thanksgiving. Een andere verklaring is dat winkeliers na magere maanden weer zwarte cijfers schrijven in de periode voor de feestdagen.

Net als anderen feestdagen waait ook Black Friday langzaam over naar Nederland. Steeds meer bedrijven geven net als in Amerika morgen flinke kortingen, al zal de kans op vechtende mensenmassa's hier een stuk kleiner zijn.

In West-Brabant kun je bij een aantal winkels terecht voor speciale aanbiedingen. Een goede mogelijkheid om al cadeau's aan te schaffen voor onze eigen feestdagen.

Zo houden elektronicareuzen MediaMarkt en BCC grote Black Friday-acties. In hun winkels in onder andere Breda en Bergen op Zoom krijg je grote kortingen of geld op het aankoopbedrag terug. Gameliefhebbers komen in gamewinkels ook aan hun trekken. Naast veel spellen bieden de winkels ook gamecomputers goedkoop aan. Wie minder gediend is van elektronisch speelgoed kan zich te goed doen in interieurzaken, zoals Leen Bakker.

Niet alleen in grote winkelketens kun je terecht voor koopjes, ook speciaalzaken doen aan Black Friday. In een aantal platenzaken zoals bij Velvet Music in Breda zijn morgen speciale Black Friday-releases te koop.