Volledig scherm
PREMIUM
Middendonk-Oost gezien vanaf de weg Middendonk. © Hélène Schenk

Bijna groen licht voor onderzoek naar bedrijventerrein Middendonk-Oost

ETTEN-LEUR - De bewoners van de Middendonk en omgeving in Etten-Leur moeten er ernstig rekening mee houden dat er in hun directe omgeving een bedrijventerrein wordt aangelegd. De gemeente wil in ieder geval gaan onderzoeken wat de gevolgen daarvan zijn voor onder meer de omwonenden en het milieu.

Die conclusie kan zo goed als zeker worden getrokken na de raadsvergadering van maandagavond. De voltallige oppositie had gevraagd om ook andere - niet met name genoemde - locaties in dat zogenaamde MER-onderzoek (milieu-effectrapportage) te betrekken, maar de coalitie ging akkoord met het voorstel om eerst de effecten van bedrijvigheid op Middendonk-Oost te onderzoeken. 

  1. LeukeDingenDag Etten-Leur is ‘hartverwarmend’

    LeukeDin­gen­Dag Et­ten-Leur is ‘hartver­war­mend’

    ETTEN-LEUR - Zondag was op het Unitasterrein in Etten-Leur de negende LeukeDingenDag. Er zijn weinig organisaties die hun naam meer eer aandoen. Het enige dat ze doen, is voor honderden kids een leuke dag organiseren. Het zijn allemaal kinderen die om diverse redenen uit huis zijn geplaatst, en voor wie een dag onbezorgde fun bepaald niet vanzelfsprekend is. Deze zondag kwamen er zo'n driehonderd met hun begeleiders naar Etten-Leur, waar alles voor hen uit de kast werd getrokken.