De bibliotheek in de Nieuwe Nobelaer sluit voorlopig ook de deuren vanwege de RIVM-maatregelen om Covid-19 te beteugelen.
Volledig scherm
De bibliotheek in de Nieuwe Nobelaer sluit voorlopig ook de deuren vanwege de RIVM-maatregelen om Covid-19 te beteugelen. © Nicole Froeling

Bibliotheek in Etten-Leur gaat weer boeken uitlenen met AfhaalBieb

ETTEN-LEUR - De bibliotheek in Etten-Leur leent vanaf volgende week weer boeken uit. Maar dat gebeurt voorlopig wel op een heel andere manier dan de leden vóór de corona-uitbraak gewend waren.

Vanaf woensdag (15 april) opent Nieuwe Nobelaer een AfhaalBieb. Wie al lid is van de bibliotheek, kan op de website een formulier invullen om boeken te kunnen lenen. 

Boekenwormen kunnen trouwens niet om specifieke boeken vragen. Op het formulier kunnen mensen invullen in welk genre ze boeken willen lenen, en voor jeugdleden kunnen zij aangeven voor welke leeftijdscategorie boeken geschikt moeten zijn.

Geen mensen in de bieb

Medewerkers van de bibliotheek stellen dan een boekenpakket samen dat past bij de aangegeven voorkeuren. Omdat er nog steeds niet veel mensen in de bibliotheek mogen zijn, kunnen mensen hun boeken voorlopig alleen op een vooraf afgesproken tijdstip komen afhalen.

Eerder deelde de bibliotheek gratis afgeschreven boeken uit aan inwoners. Die actie werd een doorslaand succes. De boeken van de AfhaalBieb zijn niet afgeschreven, die moeten dus wél gewoon worden teruggebracht.

Quote

Boeken die terugge­bracht worden, gaan twee dagen ‘in quarantaine’ en worden schoonge­maakt

Boeken die teruggebracht worden, gaan 2 dagen ‘in quarantaine’ en worden schoongemaakt. Dat doet de bibliotheek, omdat inmiddels bekend is dat het coronavirus soms nog een tijdje aanwezig blijft op kunststof en papieren oppervlakken.

De bibliotheek sloot ongeveer een maand geleden de deuren vanwege de maatregelen die de verspreiding van het virus af moeten remmen.