Volledig scherm
Parkeerschijf voor bezoekers © Herbert Kats

Bezoekersparkeerschijf Etten-Leur voortaan een dag geldig

ETTEN-LEUR - Etten-Leur past het parkeren in het vergunningengebied op enkele punten aan. Automobilisten die gebruikmaken van een bezoekersschijf mogen voortaan een dag lang parkeren. Tot nu toe was dat vijf uur. Zo heeft bezoek betere parkeermogelijkheden, is de gedachte van het gemeentebestuur.

De wijzigingen zijn het gevolg van vragen van gebruikers en praktijkervaring, met name bij ondernemers die in woonwijken zijn gevestigd.

De kraskaarten, een soort eenmalige vergunning, blijven vijf uur geldig. Om klanten van ondernemers ter wille te zijn, mogen die nu de kaarten gebruiken als parkeren op een redelijke loopafstand niet mogelijk blijkt. Een boekje van tien kraskaarten kost vijf euro. Dat blijft zo, maar nieuw is dat voor bezoekende klanten per maand een extra boekje kan worden aangevraagd. Wel moet worden aangetoond dat ze daarvoor 'bedrijfsmatige redenen' hebben.

Het parkeerbeleid in Etten-Leur is per 1 januari ingrijpend gewijzigd om het gedrag van parkeerders bij te sturen. Zo werd het parkeren in de kelder onder het centrum goedkoper om het gebruik daarvan te stimuleren. Het beleid moet met name overlast in de woongebieden van het centrum beteugelen.