Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRicMedia

Bewoners Wielewaal in Etten-Leur hebben weinig gemerkt van schoten

ETTEN-LEUR - Bewoners van de Wielewaal in Etten-Leur hebben er weinig van meegekregen dat er maandagavond tegen twaalf uur schoten zijn gelost door twee mannen die later in de nacht in Heerle zijn aangehouden. De ochtend na het incident is het heel stil in de gedeeltelijk afgesloten straat.

Alleen werklui zijn weer bezig met de bestrating op het stukje tussen de Kwikstraat en de Wintertaling. Bij een hoekhuis gaat een oudere bewoner met een bezem over het trottoir om wat afval uit de bomen op te ruimen. Hij omzeilt een hondenhoopje dat midden op de stoep ligt. ,,Dat is niet van ons. Iemand anders moet dat maar weghalen'', zegt de man die niet eens weet op welk gedeelte van de Wielewaal er zich iets heeft afgespeeld.

Slapen

,,Toen lagen wij al anderhalf uur te slapen. Ik heb net pas iets gelezen op jullie site. Meer weet ik ook niet. Tegenwoordig kijk ik nergens meer van op. Ik heb geen vijanden, dus heb ik ook niks te vrezen'', zegt hij.

De man omschrijft de lange Wielewaal als een straat waar het bijna altijd rustig is. ,,Wat dat betreft hebben wij hier echt niks te klagen.''

Bordje

Die rust is er deze grijze dinsdagmorgen in de meivakantie in elk geval. Door een bordje aan een lantaarnpaal worden automobilisten eraan herinnerd dat er in de straat vol drempels niet harder dan dertig kilometer mag worden gereden. 

Een vrouw die op het punt staat boodschappen te doen, hoorde ook pas dinsdagmorgen voor het eerst van het incident. ,,Niks van gemerkt. Wij slapen aan de achterkant. Ik heb ook geen idee wat die daders hier hadden te zoeken.''

Hond

De twee daders, een jongeman uit Antwerpen (20 jaar) en een 18-jarige inwoner uit Bergen op Zoom zijn via de A58 gevlucht en konden na een korte achtervolging later in de nacht aan de Westelaarsestraat in Heerle worden aangehouden. Omdat de mannen mogelijk vuurwapengevaarlijk waren, werden zij bij hun arrestatie onder schot gehouden. Ook werd er een politiehond ingezet.

Bij het doorzoeken van de auto is door de politie een knalvuurwapen aangetroffen. Volgens de politie is dat strafbaar in ons land. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement