Volledig scherm
Op de bovenverdieping van een woning aan de Bootstraat in Etten-Leur woedt een brand © Alexander Vingerhoeds

Bewoners Bootstraat Etten-Leur waren thuis tijdens woningbrand, brandweer heeft brand onder controle

ETTEN-LEUR - Op de bovenverdieping van een woning aan de Bootstraat in Etten-Leur woedde donderdagochtend een brand. De brand is inmiddels onder controle, maar woedt nog licht. De Bootstraat is nog deels afgesloten.

Omwonenden zagen rook uit het dak komen en hebben de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer kwam ter plaatse en zette een hoogwerker in in de brand te blussen.

Gat in het dak

De brand is onder controle, maar woedt nog licht in het dak van de woning. De brandweer heeft een gat in het dak gemaakt om erbij te kunnen. De naastgelegen woningen worden door de brandweer geventileerd. Ook voert de brandweer controles uit op verspreiding van de brand met warmtecamera’s. 

Geïrriteerde luchtwegen

De bewoners waren voor zover nu bekend thuis tijdens de brand, maar konden tijdig buiten komen. Wel is er op verzoek van de brandweer een ambulance opgeroepen. Een van de personen die in de woning waren, zou klagen over brandende ogen en geïrriteerde luchtwegen. De persoon is in de ambulance behandeld, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

De Bootstraat is voorlopig nog voor een gedeelte afgesloten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement