De bewoners zijn boos omdat de Banjostraat in Etten-Leur weer niet wordt opgeknapt. Dat werk wordt steeds uitgesteld.
Volledig scherm
De bewoners zijn boos omdat de Banjostraat in Etten-Leur weer niet wordt opgeknapt. Dat werk wordt steeds uitgesteld. © Pix4Profs/René Schotanus

Bewoners Banjostraat in Etten-Leur zijn het slechte wegdek beu

ETTEN-LEUR - De bewoners van de Banjostraat in Etten-Leur zijn het beu dat de werkzaamheden in hun straat keer op keer worden uitgesteld. Ze willen dat de gemeente eindelijk eens doorpakt en een einde maakt aan het slechte wegdek. 

,,Ik ben er nu al twee jaar mee bezig, maar ondanks alle beloften is er nog steeds niets gebeurd. Dit is echt een stukje wanbeleid van de gemeente", zegt woordvoerder Kees Nijhot namens de bewoners.

Uitgesteld

Quote

Weer uitstel. Er leeft inmiddels groot ongenoegen in de wijk. Mensen zijn het beu

Kees Nijhot

Eind vorige week viel er een brief in de bus bij de bewoners van de Banjostraat, Cellostraat, Tubahof en Orgelhof in woonwijk Grauwe Polder. De geplande werkzaamheden, die dit kwartaal zouden beginnen, zijn tot na de zomervakantie uitgesteld. En dat is niet voor de eerste keer, zegt Nijhot. ,,In eerste instantie zouden ze halverwege vorig jaar al gebeuren. Maar toen zijn ze uitgesteld tot eind 2018. In december heb ik wederom contact gezocht met de gemeente en werd me gezegd dat ze eind maart, begin april beginnen. Nu is er wederom uitstel. Er leeft inmiddels groot ongenoegen in de wijk. Mensen zijn het beu.”

In de bewonersbrief wordt aangegeven dat uitstel nodig is vanwege 'onvoorziene omstandigheden'. Nijhot: ,,De vorige keer heeft de gemeente mij laten weten dat de aanbesteding nog niet was gedaan. We zijn benieuwd wat nu de reden is."

Personele problemen

Volgens gemeentewoordvoerder Koen Keesmaat zijn personele problemen de reden van de vertraging. ,,De laatste fase van het voorbereidingstraject is het werk gereed maken voor aanbesteding en dit heeft door de uitval binnen het projectteam vertraging opgelopen. Dit soort veranderingen in de omstandigheden zijn jammer genoeg niet van te voren te voorspelen."

Nu de aanbesteding wel plaatsvindt, kan de aannemer kort voor de bouwvak beginnen. De gemeente kiest er echter voor de werkzaamheden pas na de vakantie te laten doen. Keesmaat: ,,Zo blijft omwonenden vier tot zes weken overlast bespaard." Tijdens de bouwvak wordt namelijk niet doorgewerkt.