Volledig scherm
Lambertuskerk in Etten-Leur

Bestuur wil nieuw parochiecentrum bij Lambertuskerk Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Het bestuur van de Mariaparochie in Etten-Leur wil een parochiecentrum bouwen in de tuin van de Lambertuskerk. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Een verzoek daartoe ligt nu bij de gemeenteraad.

„De exploitatie van de kerk is duur”, legt vice-voorzitter Henk van Harssel de plannen uit. „We hebben regelmatig grote bijeenkomsten in de kerk. Een keer per week is er wel een begrafenis, de eerste communie, Kerst, Pasen. Maar bij een groot aantal diensten is de toeloop minder. Behalve die diensten zijn er ook veel andere activiteiten. Daarvoor kan beter een kleine ruimte beschikbaar zijn.”

In de kerk is al een glazen ruimte gemaakt die het gebouw geschikt moest maken voor kleinere bijeenkomsten. Maar volgens de vice-voorzitter werkt dat niet zoals verwacht. „De kerk moet open, want mensen moeten door de kerk om in dat glazen gedeelte te komen. Alle lampen moeten aan, het keukentje is in gebruik om koffie te zetten. De praktijk wijst uit dat we toch de hele kerk moeten verwarmen. Het is veel efficiënter en goedkoper om een nieuwe ruimte te maken.”

Lees het hele verhaal in BN DeStem