Volledig scherm
De dakdekkers werden beschoten aan de Marterhof in Etten-Leur. © MaRicMedia/Perry Roovers

Beschieting dakdekkers in Etten-Leur: man en vrouw uit Ossendrecht aangehouden

ETTEN-LEUR - De politie heeft dinsdagochtend twee nieuwe verdachten aangehouden in verband met het schietincident in Etten-Leur, waarbij op maandag 23 september drie dakdekkers zijn beschoten. Het gaat om een 45-jarige vrouw en een 61-jarige man uit Ossendrecht.

Even terug naar twee weken geleden, maandagmiddag 16.00 uur. Enkele dakdekkers zijn aan het werk bij een woning aan de Marterhof in Etten-Leur als ze plots door meerdere mensen onder vuur worden genomen. De daders gaan er vandoor, maar de politie kan niet veel later twee personen aanhouden in een woning aan de Egelhof. De verdachten zijn een 63-jarige man en een 60-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Etten-Leur. 

De man die op 23 september werd aangehouden, zit nog vast. De vrouw is inmiddels vrijgelaten. De man en vrouw die dinsdag zijn opgepakt, zijn in verzekering gesteld en zitten in beperkingen. 

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?