'Belangen ouderen Leur niet in geding'

Mariëtte den Engelse

Etten-Leur - De belangen van ouderen in Leur zijn niet in het geding nu de KBO Leur dreigt om te vallen. Dat  stelt de gemeente naar aanleiding van vragen die de VVD recent stelde. ,,Het is spijtig als geen opvolging gevonden wordt voor het bestuur van KBO Leur.  Maar het verenigingsleven in Etten-Leur bloeit. Zij zullen de handen ineenslaan  om het activiteitenaanbod te garanderen."

Het bestuur van KBO Leur is onder meer opgestapt uit onvrede over de manier waarop gebruikt gemaakt moet worden van Het Turfschip. Maar volgens het college worden alle verenigingen in Etten en in Leur zoveel mogelijk gelijk behandeld.  Dat geldt dus ook voor de  KBO Etten en de KBO Leur, zo stelt het college van B en W in de beantwoording. Samen met andere verenigingen maken de KBO's gebruik van een multifunctionele accommodatie. In Leur is dat Het Turfschip, in Etten De Linde. Beide gebouwen  beschikken over ongeveer duizend vierkante meter voor culturele activiteiten.

,,Het enige verschil is het beheer", zo stelt het college. ,,De Linde wordt door Stichting ASE zelf beheerd en staat volledig ter beschikking van het verenigingsleven. Het Turfschip wordt geëxploiteerd  door de externe partij H-Int." Dat betekent dat Het Turfschip zowel door commerciële gebruikers als door verenigingen wordt gebruikt. Volgens de gemeente gaat dat  naar alle tevredenheid. "Van de 25 vereniging die gebruik maken van Het Turfschip geeft het merendeel aan dat er goede afspraken te maken zijn met H-Int."