Volledig scherm
© Thinkstock

Bebloede man loopt in ondergoed op straat in Etten-Leur tijdens ruzie

ETTEN-LEUR - Een verwarde man is vrijdagavond aangehouden na een geëscaleerde ruzie in een woning aan de Gerbrandyhof in Etten-Leur. Hij zou bebloed in zijn ondergoed op straat hebben gelopen.

Om elf uur rukten agenten uit vanwege een ruzie tussen een man en een vrouw in de woning. De ruzie was zodanig geëscaleerd dat de man zou bebloed in zijn ondergoed over straat liep.

De agenten werden daar aangesproken door buurtbewoners die verklaarden dat er een flinke ruzie in de woning was geweest. De vrouw stond buiten en de man had zich binnen opgesloten. De vrouw gaf aan dat het mis ging meer haar man en dat er geweld bij de ruzie kwam kijken.

Man wilde niet meewerken
Met hulp van een sleutel konden de agenten naar binnen. Binnen troffen ze de man aan in de toestand zoals in de melding was beschreven. Ondanks het feit dat de man aan gaf dat ze zijn woning moesten verlaten besloten agenten de man hulp te bieden. Ze probeerden hem tot bedaren te krijgen maar uiteindelijk moesten ze geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. De man verzette zich echter hevig.

Personeel van een toegesnelde ambulance gaf aan dat de man naar een ziekenhuis moest. Hij wilde dat niet maar is tegen zijn zin op een brancard vastgesnoerd om hem naar het ziekenhuis te brengen. De man heeft daarbij de agenten en het ambulancepersoneel geschopt. Hij is in het ziekenhuis onderzocht maar bleek verder niets te mankeren. Ook daar verzette hij zich hevig.

Niet direct opgenomen
Omdat de man aangehouden was, moest hij alsnog naar het bureau. Daar is hij beoordeeld door een medewerker van de GGZ die besloot dat de man verder niet direct opgenomen hoefde te worden.