Volledig scherm
De allerkleinsten en hun ouders luisteren in Nieuwe Nobelaer naar muziek die speciaal op hen gericht is. foto Ron Magielse/het fotoburo

Baby's in ban van Combattimento Consort in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De sfeer zondagochtend in de Nieuwe Nobelaer tijdens het babyconcert was haast mystiek. Ondanks de aaneenschakeling van verschillende Westerse melodieën en natuurgeluiden klonken onmiskenbaar Oosterse invloeden door.

Het piepjonge grut, met vader of moeder op kussens op de grond rond zangeres Matilde Castro van het Muziekcentrum voor Baby's gezeten, genoot zichtbaar. Een enkel babygeluidje werd als vanzelfsprekend in het muzikale spel opgenomen. De leden van het Combattimento Consort en het Escher Ensemble die samen met Castro dit concert gaven, brachten in een groot soort hemelbedachtige tent van gekleurde lampionnen een spel van klank, licht en kleur. Het had veel weg van een zachte snoezelruimte waardoor de ongeveer twintig baby's erg rustig werden.

De ouders waren vol verwachting met hun kleintjes naar dit concert gekomen om zo vroeg mogelijk hun kinderen met muziekeducatie te laten beginnen. De belangstelling was zo groot dat nagenoeg alle drie de voorstellingen compleet uitverkocht waren. "Wij vinden muziekonderwijs erg belangrijk", lichtte Janine van Hees haar komst met de 11 maanden oude Casper toe.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement