Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Autoruiten ingeslagen in Etten-Leur: politie zoekt getuigen en camerabeelden

ETTEN-LEUR - De politie heeft nog geen ‘opsporingsindicatie’ voor de persoon die in de nacht van zaterdag op zondag autoruiten vernielde in Etten-Leur. 

‘Maar, we gaan zeker op onderzoek uit', laat een politiewoordvoerder weten. ,,We zoeken uiteraard getuigen of mensen die camerabeelden hebben van de omgeving.”

Zeven autoruiten vernield

In totaal werden er zaterdagnacht zeven autoruiten vernield. Vier zijruiten aan de straatzijde in de Trompetlaan en Vedelring en drie ruiten op de Hobodreef. 

,,Verder zijn er, voor zover ik kan zien, geen meldingen geweest van andere vernielingen", zegt de woordvoerder. 

Eerder dit jaar

In juni dit jaar werd een minderjarige jongen uit Etten-Leur opgepakt voor eenzelfde soort vergrijp. Hij sloeg na een avondje stappen in de nacht van zaterdag op zondag de ruit in van een willekeurige auto. 

De jongen werd daarbij op heterdaad betrapt door de politie en werd aangehouden. Of het bij de zeven vernielingen van afgelopen weekend om dezelfde dader gaat, is niet bekend.

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.