Een AutoMaatje-klant in Almelo stapt uit. Het 'sociale taxiproject' draait op andere plekken in Nederland al langer; in Etten-Leur moet AutoMaatje in mei echt van start gaan.
Volledig scherm
Een AutoMaatje-klant in Almelo stapt uit. Het 'sociale taxiproject' draait op andere plekken in Nederland al langer; in Etten-Leur moet AutoMaatje in mei echt van start gaan. © Emiel Muijderman

AutoMaatje hard op zoek naar ‘sociale taxichauffeurs’

ETTEN-LEUR - De mensen achter het AutoMaatje-project in Etten-Leur hebben inmiddels al twintig chauffeurs gevonden, die mensen straks rond willen rijden door de regio. Een mooi begin, maar nog niet genoeg om daadwerkelijk te kunnen starten.

Daarom is de organisatie nog naarstig op zoek naar meer vrijwilligers, zodat het project op de gehoopte startdatum (1 mei) straks goed kan beginnen. AutoMaatje is een soort ‘sociale taxi’. Het is een project dat is bedacht door de ANWB, en op verschillende plekken in Nederland wordt opgezet met lokale partners.

Sociaal taxiproject

,,De nadruk ligt echt op Maatje”, legde Jaap Lucieer van het samenwerkingsplatform in Etten-Leur eerder aan BN DeStem uit. ,,Het is een sociaal project, bedoeld voor mensen die geen andere manier van vervoer hebben. Zij worden voor dertig cent per kilometer van A naar B gebracht en betalen dat rechtstreeks aan de chauffeur.” 

Stukken goedkoper dan een taxi. En wie slecht ter been is, hoeft zich zo niet eerst naar een bushalte toe te slepen.

Minimaal 26 chauffeurs

Eerder gaf Lucieer aan dat er minimaal 26 chauffeurs nodig zijn om het project in Etten-Leur te kunnen draaien. Maar meer chauffeurs zijn welkom, en er zijn ook nog vrijwiligers nodig om bijvoorbeeld de telefoon te beantwoorden en ritten te plannen. 

Wie interesse heeft kan zich melden bij coördinator Els de Lange (06-422 27 899) of via e-mail: automaatje@inetten-leur.nl.