Volledig scherm
Auto van vermiste Rob van Dongen uit Etten-Leur met stoffelijk overschot erin gevonden in Den Helder. © Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio / GLOCALmedia

Auto van vermiste Rob van Dongen met stoffelijk overschot erin gevonden in Den Helder

DEN HELDER / ETTEN-LEUR - Langs de N9 in Den Helder is dinsdagmiddag tijdens werkzaamheden in de Nieuwe Kooyhaven een auto aangetroffen met daarin een stoffelijk overschot. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Toeval
De auto werd bij toeval ontdekt en is aan het eind van de middag uit het water getakeld. De auto behoort toe aan de 44-jarige boortechnoloog Rob van Dongen uit Etten-Leur. Van Dongen wordt sinds 28 november van het vorig jaar vermist.

Volgens de politie is hij in november met zijn auto, een zwarte Alfa Romeo 156, met onbekende bestemming vertrokken vanuit Etten-Leur, naar eigen zeggen 'om een eindje te rijden en het hoofd leeg te maken'.

Recherche
De brandweer heeft het lichaam omstreeks kwart voor vijf overgedragen aan de recherche. Die is aan de waterkant een onderzoek gestart om vast te stellen wat de toedracht is. Volgens een woordvoerster van de politie is het duidelijk dat de auto met het lichaam eerder dan dinsdag in het water is geraakt.

De familie kwam vorige maand nog de publiciteit. De politie kon dinsdagavond nog niets over de identiteit van het stoffelijk overschot vertellen.