Volledig scherm
© Thinkstock

Aubade met Koningsdag Etten-Leur naar Binnentuin

ETTEN-LEUR - De Oranjestichting Etten-leur gaat het dit jaar anders doen met Koningsdag. De aubade is 27 april niet op het bordes bij het oude Raadhuis op de Markt, maar in de Binnentuin, aan de achterkant van het gemeentehuis.

Een idee van het nieuwe bestuur dat bestaat uit voorzitter Bastiaan Anink, secretaris René Starink en de leden Annelies Verhulst, Jeanne Rooden en Helma Dielemans. Daarmee wordt gebroken met een jarenlange traditie. Het bordes is altijd het decor geweest van de aubade. ,,Een vak van twintig bij twintig meter voor het bordes werd gereserveerd voor onder andere de harmonie en de vendeliers van het gilden", vertellen Anink en Starink. ,,Maar daarachter was de vrijmarkt al in volle gang. Een ongelukkige combinatie."

Daarom gaat de stichting het dit jaar anders doen. ,,We willen er een intieme bijeenkomst van maken voor de gedecoreerden samen met de burgemeester, harmonie Constantia en de vendeliers van het gilde. De Binnentuin is een mooie groene omgeving. We zijn nu aan het bekijken hoe we het goed op poten kunnen zetten."