Volledig scherm
Het pand in Etten-Leur. © Herberts Kats

Appartementencomplex De Heeren op plek oude bank Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De Heeren wordt een luxe appartementencomplex met zicht op het oude raadhuis in Etten-Leur. Het huidige pand van Peeters Fiscaal Juridisch Adviesbureau aan de oude Bredaseweg maakt komend jaar plaats voor nieuwbouw. Het complex komt op de plek waar in het verleden onder meer de ABN/Amro was gevestigd.

Eigenaar Ad Peeters bevestigt dat het nieuwe complex in het beeld van de historische gebouwen in de straat zal passen. ,,Die eigenheid is ook belangrijk.’’ De locatie voorziet in een grote parkeergarage. De zes appartementen krijgen per woning twee parkeerplaatsen: één overdekt en één in de open lucht op een afgesloten terrein bij het pand. De appartementen zelf zullen - met kleine variaties - rond de 150 vierkante meter bieden. Het pand krijgt twee verdiepingen.

Peeters wacht nog tot de laatste formaliteiten met de gemeente zijn geregeld. Na de sloop van het huidige pand zal alleen de kelder resteren. De initiatiefnemer verwacht dat het project in de zomer van 2017 kan starten. ,,Als er niet al te veel tegenzit zou het een jaar later klaar moeten zijn.’’

Voor Peeters is het de eerste keer dat hij een dergelijk project aanpakt. ,,Maar er wordt me veel werk uit handen genomen’’, zegt hij over de partners. Een daarvan is Architecten Buro Schoenmakers, dat verantwoordelijk is voor het ontwerp. Agnes Tomesen Makelaardij start binnenkort met de verkoop van de appartementen. Zij verwacht dat de woningen, mede door de ligging in het centrum, zeer gewild zijn.

Volledig scherm
Schets van appartementencomplex De Heeren. © Architecten Buro Schoenmakers