Volledig scherm
Het APB stelt dat de gemeente van de parkeernorm is afgeweken bij de aanleg van parkeervakken in de Pianohof. De partij wil maatregelen. © Thinkstock

APB wil oplossing parkeerprobleem Pianohof Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De parkeerplaatsen aan de Pianohof in Etten-Leur zijn niet aangelegd volgens de norm en deugen daarom niet. Dat stelt de plaatselijke fractie APB in schriftelijke vragen aan B en W. De partij wil dat het probleem wordt opgelost.

De parkeervakken zouden volgens de daarvoor geldende norm 2.40 meter breed en 4.50 meter lang moeten zijn. Van de dertien vakken voldoet er slechts één aan de norm (deze is 2.45 meter breed). Aldus de ombudsman van de fractie, Fer van Bergen, die volgens de website van het APB benaderbaar is 'voor alle misstanden in Etten-Leur.' 

Ernstig

Drie vakken, zo heeft Van Bergen uitgemeten, zijn slechts 2.25 meter breed en er zijn er drie die zelfs dát niet halen (2.14 meter). "De gevolgen hiervan zijn ernstiger dan men zou denken", schrijft de ombudsman namens zijn fractie. Er is te weinig ruimte om in en uit te stappen en uitrijden wordt bemoeilijkt. Wat dan weer schade kan opleveren aan voertuigen. "Bij niet perfect recht in het vak rijden worden de consequenties alleen maar ernstiger", houdt het APB B en W voor. 

Verder staat een lantaarnpaal, die verplaatst is, nu lelijk in de weg. Dat maakt, stelt Van Bergen, de kans enorm groot dat schade ontstaat aan de paal. Het APB wil maatregelen en vraagt of er in de wijk Grauwe Polder meer parkeerplaatsen zijn die qua lengte en breedte van de norm afwijken. Ook wil de partij weten waarom de lantaarnpaal verplaatst is, terwijl die goed stond waar hij stond.