Volledig scherm
© ED

APB: bewoners willen ook drankverbod in Brabantpark Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Waarom is het Brabantpark uitgezonderd bij het drankverbod dat in Etten-Leur op tien locaties is afgekondigd? Dat is de kernvraag die het APB door het college beantwoord wil zien. Volgens de partij willen bewoners alsnog zo’n verbod.

Volgens het raadslid Kees van Aert heeft een bewonersdelegatie in een gesprek met zijn fractie verwondering geuit over de jongste maatregelen van het college. Voor tien locaties werd recentelijk het geldende alcoholverbod met drie jaar verlengd. Argument was het voorkomen van overlast.

Het APB wil nu op een aantal punten opheldering. Volgens het raadslid Van Aert maken bewoners zich in bredere zin zorgen over het Brabantpark. De partij heeft het op zich genomen om hun signalen door te spelen.

Naast de zorg over het alcoholgebruik wordt er geklaagd over ‘hinder van auto’s die op het gras geparkeerd staan en luide muziek ten gehore brengen’. Andere ergernis is dat scooters door het park racen en dat er met modelauto’s op het voetpad wordt gereden.

Het APB wil weten of het college aanleiding ziet hier tegen op te treden. Ook is de partij van mening dat in het Brabantpark mogelijk een taak ligt voor het jeugd en jongerenwerk ligt.

Als regel geeft de gemeente geen commentaar op raadsvragen zolang die niet door het college zijn beantwoord.