Volledig scherm

Antikrakers in brugklasgebouw KSE Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Het voormalige brugklasgebouw van de KSE (Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur) aan de Kerkwerve in Etten-Leur wordt komende tijd antikraak verhuurd.

Het is de bedoeling dat het gebouw eind dit jaar door de KSE, de huidige eigenaar van het brugklasgebouw, wordt overgedragen aan de gemeente, die het op haar beurt overdraagt aan projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed. Deze gaat het gebouw slopen om op het terrein achttien woningen te bouwen.

„We hebben alles uit het gebouw gehaald wat we nog konden gebruiken. Het is nu leeg”, zegt Leon Geers, conrector bedrijfsvoering van de KSE. „Eind van het jaar dragen we het over aan de gemeente. Om te voorkomen dat het gebouw in de tussentijd verpaupert, gaan we het anti-kraak verhuren. We hebben daarvoor een overeenkomst afgesloten tot ongeveer begin december met Gapph. Dat bedrijf is nu bezig het gebouw klaar te maken voor bewoners.”

Een medewerker van Gapph, een in Eindhoven gevestigde leegstandsbeheerder, wilde geen andere mededelingen doen dan dat het bedrijf het pand sinds begin deze week in beheer heeft.

Lees het hele artikel in BN DeStem