Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Agent gewond na aanhouding met geweld in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Aan agent is woensdagavond gewond geraakt bij de aanhouding van een insluiper in Etten-Leur. Ook werd zijn portofoon vernield. Dat meldt de politie donderdagmiddag. ,,Geweld tegen politiemensen is onacceptabel. Elk incident is er één teveel.”

Het incident vond plaats in een woning aan de Europalaan in Etten-Leur. Twee mannen die daar aan het werk waren, zagen rond 21.20 uur een man die niet in de woning thuishoorde. Een surveillance-eenheid kwam na de melding zo snel mogelijk ter plekke.

De agenten herkenden de insluiper meteen. Eerder op de dag verstoorde de man de openbare orde nog. ,,Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De man werd dringend verzocht om de woning te verlaten”, aldus de politie.

Geweld nodig

Toen de agenten wilden vertrekken, vroeg de man of hij met ze mee mocht om zich bij een opvang in Breda te melden. Dit waren de agenten niet van plan. De man ging daarop door het lint. ,,Hij pakte de portofoon van één agent en trok daar zo hard aan dat de spreeksleutel afbrak.”

De agenten gebruikten geweld om de man onder controle te krijgen en aan te houden. Bij die aanhouding raakte een van de agenten lichtgewond. ,,Hij liep enkele schaafwonden op.”

Beleid

Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen.