Agenten schieten man met hakmes neer in Etten-Leur
Volledig scherm
PREMIUM
Agenten schieten man met hakmes neer in Etten-Leur © Jack Konings

Agent die doorgedraaide man doodschoot in Etten-Leur ‘moet voor leven hebben gevreesd’

ETTEN-LEUR - De politieagent die dinsdagochtend in Etten-Leur een doorgedraaide man doodschoot, moet voor zijn leven hebben gevreesd. Dat is de voorzichtige conclusie van politiewetenschapper Jaap Timmer. De expert aan de Vrije Universiteit in Amsterdam kan op de informatie die er nu is niet anders concluderen dan dat er sprake lijkt te zijn geweest van noodweer. ,,Het kan dan ook verklaren waarom hij in zijn romp is geschoten en niet op zijn benen.”

Een 57-jarige man, een inwoner van Etten-Leur, werd dinsdagochtend in zijn romp geraakt door een politiekogel nadat hij agenten zonder enige aanleiding aanviel met een hakmes. Even daarvoor joeg de verwarde en agressieve man verschillende voorbijgangers de stuipen op het lijf. Ondanks een waarschuwingsschot kwam hij op de inmiddels uitgerukte politieagenten af.

  1. ‘Heerlijk, het hooi is binnen’
    Boerenpraat

    ‘Heerlijk, het hooi is binnen’

    Nadat de eerste snede binnen is - dit is het eerste gras dat geoogst wordt in het voorjaar, vaak ook het beste gras - maak ik me op voor het winnen van hooi uit het natuurgebied. In dit gebied, grenzend aan de boerderij, wordt niet bemest en geen gebruikgemaakt van gewasbestrijdingsmiddelen. Extensief, ecologisch beheer, zoals dat heet. In verband met probleemonkruid, zoals ridderzuring en akkerdistel, mag ik er eerder maaien, zodat dit onkruid zich niet kan vermeerderen. Zo krijgen de planten geen kans om zaad te vormen.