Volledig scherm
Rick Broos uit Etten-Leur windt zich er behoorlijk over op: ‘Het is ronduit schandalig te noemen. Mensen die hun afval "huizenhoog" naast de containers gooien. Maar een groot plasmascherm slaat alles.’ © Rick Broos

Afval ‘huizenhoog’ op Geerkade Etten-Leur: ‘Werkelijk schandalig’

ETTEN-LEUR - ‘Het is ronduit schandalig te noemen. Mensen die hun afval “huizenhoog” naast de containers gooien. Maar een groot plasmascherm slaat alles.’ Aldus Etten-Leurenaar Rick Broos in een bericht vanmorgen op Twitter.

Het afval werd blijkens het foto-onderschrift gestort bij de Jumbo aan de Geerkade. ‘Asociaal gedag', reageert Dennis van Vlaardingen, die het afval ook zag liggen.

De gemeente heeft direct aangekondigd het afval op te ruimen. ‘Vervelend dat het steeds weer gebeurt’, zegt een ambtenaar in een reactie op de tweet van Broos. De Etten-Leurenaar vindt dat de gemeente niet steeds weer de rommel van een ander op zou moeten hoeven ruimen. Hij stelt voor om camerabewaking in te stellen. Of dat ook gebeurt, is onduidelijk. De gemeente is spaarzaam met het inzetten van beveiligingscamera's in de openbare ruimte. ,,Onze eerste zorg is te voorkomen dat er nog meer afval bij wordt geplaatst", aldus de ambtenaar op Twitter.