Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © ANP

AED's in Etten-Leur toegankelijker

ETTEN-LEUR - De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Etten-Leur rijden voortaan rond met een AED (Automatische Externe Defibrillator) in hun bus. Dat is een van de resultaten van het nieuwe pro-actieve beleid van stichting Hartveilig Etten-Leur. 

De BOA's rijden veel rond in de gemeente en hebben naast handhaven ook een hulpverlenende taak. ,,Met de AED op een vaste plek in het voertuig, kunnen zij mogelijk het verschil maken", vertelt Jack Konings, AED-beheerder bij de stichting. 

Het nieuwe pro-actieve beleid van Hartveilig Etten-Leur houdt in dat bestaande AED's naar buiten worden verplaatst en nieuwe AED's 24/7 toegankelijk worden gemaakt. In de tussentijd heeft de stichting al tientallen AED's naar buiten verplaatst. Tegelijkertijd staan er AED's op nieuwe locaties gepland, zoals bij Unitas '30, Hermelijnweg, Verschuurweg, The Stags, Zundertseweg en Hockeyclub Etten-Leur. 

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.