Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © ANP

AED's in Etten-Leur toegankelijker

ETTEN-LEUR - De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Etten-Leur rijden voortaan rond met een AED (Automatische Externe Defibrillator) in hun bus. Dat is een van de resultaten van het nieuwe pro-actieve beleid van stichting Hartveilig Etten-Leur. 

De BOA's rijden veel rond in de gemeente en hebben naast handhaven ook een hulpverlenende taak. ,,Met de AED op een vaste plek in het voertuig, kunnen zij mogelijk het verschil maken", vertelt Jack Konings, AED-beheerder bij de stichting. 

Het nieuwe pro-actieve beleid van Hartveilig Etten-Leur houdt in dat bestaande AED's naar buiten worden verplaatst en nieuwe AED's 24/7 toegankelijk worden gemaakt. In de tussentijd heeft de stichting al tientallen AED's naar buiten verplaatst. Tegelijkertijd staan er AED's op nieuwe locaties gepland, zoals bij Unitas '30, Hermelijnweg, Verschuurweg, The Stags, Zundertseweg en Hockeyclub Etten-Leur. 

 1. Theatergroep Josjes uit Etten-Leur sleept met poster voor ‘Shrek the musical’ publieksprijs binnen bij AMA

  Theater­groep Josjes uit Et­ten-Leur sleept met poster voor ‘Shrek the musical’ publieks­prijs binnen bij AMA

  ETTEN-LEUR - Theatergroep Josjes uit Etten-Leur is in de prijzen gevallen tijdens het Amateur Musical Awards Gala. Dat werd maandagavond gehouden in het Luxor Theater in Rotterdam. De publieksprijs die het gezelschap mee naar huis mocht nemen was die voor de mooiste poster. Die werd gemaakt voor de voorstelling Shrek the Musical. De Etten-Leurse theatergroep Max Mini was eveneens genomineerd voor de awards maar keerde terug met lege handen. De grote winnaar bij de verkiezingen was de BOV. Dit gezelschap uit Bergen op Zoom wist beslag te leggen op maar liefst drie awards. Naast de hoofdprijs voor de beste amateurmusical van Nederland gingen ook de onderscheidingen voor de beste mannelijke hoofdrol en het beste toneelbeeld naar de BOV. De prijzen waren voor de voorstelling De Producers, die afgelopen voorjaar acht keer op de planken werd gezet in Bergen op Zoom.
 1. Stemmen voor publieksprijs van het centrumFIT sportgala in Etten-Leur

  Stemmen voor publieks­prijs van het centrumFIT sportgala in Et­ten-Leur

  ETTEN-LEUR - Tot 10 januari kunnen er stemmen uitgebracht worden voor de publieksprijs van het CentrumFit sportgala in Etten-Leur. Belangstellenden kunnen daarvoor op de site www.sportgala-ettenleur.nl terecht. Daar vinden zij de namen van alle genomineerde sporters. Voor de publieksprijs kan er gestemd worden op kandidaten die genomineerd zijn als sportman, sportvrouw of sporter met een beperking. Een van die in totaal 24 sporters krijgt zaterdag 26 januari de Piet Sprenkels publieksprijs.
 2. Etten-Leurse schrijfster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

  Et­ten-Leur­se schrijf­ster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

  ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse schrijftster Mary van Duuren geeft zaterdag een signeersessie in The Readshop in het winkelcentrum in haar woonplaats. Dat gebeurt tussen 14.00 en 15.30 uur. De 55-jarige Van Duuren heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan. De meest recente is ‘De schittering in de diepte’. Dat boek gaat over een terroristische aanslag in Brussel. Hoewel het fictie is heeft de schrijfster zich wel laten inspireren door de gebeurtenissen die in 2001 plaatsvonden in de Belgische hoofdstad. Naar aanleiding van het verschijnen van ‘De schittering in de diepte’ is de Etten-Leurse inmiddels te gast geweest in verschillende radio- en televisieprogramma's bij regionale zenders. Dat is in de smaak gevallen. ,,Een paar jaar geleden kon ik hier alleen maar van dromen”, zegt Van Duuren. ,,Al die media-aandacht is fantastisch en ik geniet er met volle teugen van.”