Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Achterstand Moerdijk bij huisvesten statushouders

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk heeft dit jaar 17 statushouders gehuisvest en verwacht dit jaar nog acht ‘nareizigers’ te huisvesten. Toch heeft ze nog steeds een achterstand, die ze moet inlopen. 

Dat heeft te maken met het aantal statushouders dat het Rijk voor huisvesting aan de gemeente Moerdijk koppelt.  Dat aantal blijft ook dit jaar achter en dus kunnen er ook nog geen afspraken worden gemaakt over het inlopen van de achterstand. 

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?