Volledig scherm
PREMIUM
Het potje voor het winkelhart is flink kleiner geworden. © Thinkstock

Aanpak Etten-Leurs winkelhart in gevaar door bezuinigingen

ETTEN-LEUR - Het actieplan om het centrum van Etten-Leur aantrekkelijk te maken en houden voor het winkelend publiek dreigt in gevaar te komen. Vanwege het forse begrotingstekort (3 miljoen euro) ligt er nu een voorstel om het potje waaruit wordt geput, om het actieplan te financieren, flink kleiner te maken.

Voorzitter Jan Pollemans van Winkeliersvereniging Promenade is niet gelukkig met deze ontwikkeling. Hij zegt dat een goed onderhouden winkelhart essentieel is voor de ondernemers om hun boterham te kunnen blijven verdienen. ,,Om het winkelhart aantrekkelijk te houden, heb je alle partijen nodig. Ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente. Dat kan in goede harmonie zijn. Maar als een partij zegt, we doen niets. Dan gaan we naar een niveau dat we niet willen." Hij trekt de vergelijking met het schilderen van een huis. ,,Als je het goed doet, gebeurt dat een keer in de drie jaar. Maar je kunt het ook om de zeven jaar doen. Dan ziet het er toch iets anders uit."

  1. Vrijwilligers uit Etten-Leur in het zonnetje gezet

    Vrijwilli­gers uit Et­ten-Leur in het zonnetje gezet

    ETTEN-LEUR - Vrijwilligers in Etten-Leur werden zaterdag gewaardeerd voor hun inzet op de Dag van de Vrijwilliger. Het vrijwilligersplatform Etten-Leurvoorelkaar zette in het Alwelgebouw aan het Stationsplein een uitgebreid programma op, waaraan de gasten konden deelnemen. Verschillende massages, kickboksen, meditaties, selfies maken, nagels lakken, yoga, boekenleggers drukken, er kon van alles. De vrijwilligers konden actief bezig zijn, of zich juist laten verwennen. ‘Voorelkaar’ deed dat namens de gemeente en de vele organisaties waar vrijwilligers actief zijn.