Volledig scherm
Kinderen spelen bij Jeugdland in Etten-Leur. Foto is van 2018.

3500 euro voor Jeugdland Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Jeugdland Etten-Leur heeft maandagmiddag twee cheques met een totale waarde van 3500 euro gekregen. 

De plaatselijke afdeling van JCI haalde tijdens Lekker Etten-Leur 1500 euro op voor het kindervakantiewerk. Voetbalclubs Unitas en DSE speelden een benefietwedstrijd tere ere van hun promotie en brachten 2.000 euro in het laatje. 

‘Mooi dat dit er is’

Het overhandigen van cheques luidt het officiële begin in van het kindervakantiewerk. Drie weken lang (tot en met 1 augustus) kunnen kids zich op werkdagen tussen negen en vier uur uitleven op het terrein aan de Wipakker 6. 

Quote

Het is heel mooi dat dit er is. Kinderen die niet op vakantie gaan, kunnen hier terecht

Ger de Weert, wethouder

Wethouder Ger de Weert en jeugdburgemeester Indy van Dongen nemen 's morgens alvast de proef op de som. Indy verklapt dat ze fan is. ,,Ik ben vorig jaar geweest en kom waarschijnlijk de komende weken nog terug met een vriendin. Vooral het figuurzagen vind ik erg leuk. Het is heel mooi dat dit er is. Kinderen die niet op vakantie gaan, kunnen hier terecht."

De Weert is het roerend eens met de jeugdburgemeester. ,,Dit is cultuur. Het is belangrijk dat het er is en blijft. We stellen de locatie beschikbaar, ook in de toekomst. Kinderen kunnen lekker buiten spelen en zijn ook eens achter hun computer vandaan."

‘Echt Jeugdlandweer’ 

Quote

Het is vandaag echt Jeugdland­weer. Niet te warm en droog

Myrthy Megens, Jeugdland

Ze kijken hun ogen uit als ze over het terrein banjeren. De wethouder pakt een hamer en een spijker en helpt een van de jonge bezoekers in de timmertent. Indy kijkt belangstellend toe en laat zich uitgebreid informeren door secretaris Myrthy Megens die hen wegwijs maakt. ,,Het is vandaag echt Jeugdlandweer. Niet te warm en droog. Later deze week wordt het wat warmer, reden dat we donderdag de waterglijbaan opzetten."

Ondanks het ontbreken van de waterglijbaan, is het al lekker druk. Van pallets worden hutten getimmerd, terwijl in de spellentent de pingpongtafels en airhockeytafel bezet zijn. ,,Dagelijks komen er ongeveer 300 bezoekers", aldus Megens.

Een dagje Jeugdland kost 2,50 euro.