Een zakje wiet, foto ter illustratie
Volledig scherm
Een zakje wiet, foto ter illustratie © ANP

17-jarige met spoed naar het ziekenhuis na het eten van wiet

ETTEN-LEUR - De hulpdiensten beleven bijzondere drukke dagen met carnaval en daarbij komen zij ook zeer opmerkelijk voorvallen tegen. Zo ook in Etten-Leur waar en 17-jarige jongen naar het ziekenhuis moest worden gebracht na het eten van wiet.

Waar in Etten-Leur en wanneer dit incident zich precies heeft afgespeeld, wordt niet duidelijk uit de post op Instagram, waarin een wijkagent van Etten-Leur zijn verhaal deelt. De politie ontving een melding over een onwelwording, waarna agenten in actie schoten. 

Eenmaal aangekomen op de plaats van de melding zagen zij een 17-jarige jongen liggen die niet aanspreekbaar was. Omstanders hadden jassen op hem gelegd tegen de kou. 

De aanwezigen agenten riepen meteen ook een ambulance op. De ambulancebroeders hebben de jongen medisch onderzocht, terwijl agenten navraag deden bij de omstanders. Daaruit bleek dat de jongen een behoorlijke hoeveelheid wiet had gegeten. De jongen is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

  1. ‘Heerlijk, het hooi is binnen’
    Boerenpraat

    ‘Heerlijk, het hooi is binnen’

    Nadat de eerste snede binnen is - dit is het eerste gras dat geoogst wordt in het voorjaar, vaak ook het beste gras - maak ik me op voor het winnen van hooi uit het natuurgebied. In dit gebied, grenzend aan de boerderij, wordt niet bemest en geen gebruikgemaakt van gewasbestrijdingsmiddelen. Extensief, ecologisch beheer, zoals dat heet. In verband met probleemonkruid, zoals ridderzuring en akkerdistel, mag ik er eerder maaien, zodat dit onkruid zich niet kan vermeerderen. Zo krijgen de planten geen kans om zaad te vormen.