Volledig scherm
De hulpdiensten waren uitgerukt na de melding van de vechtpartij in Etten-Leur. © Tom van der Put/MaRicMedia

11 ruziënde minderjarige asielzoekers Etten-Leur op vrije voeten, ruzie ging over geld

ETTEN-LEUR - De elf alleenstaande minderjarige asielzoekers die zondag werden opgepakt na een vechtpartij, zijn weer op vrije voeten. Dat liet een woordvoerder van de politie gisteren weten.

Tegen de elf - Syrische en Eritrese jongens in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar - is proces-verbaal opgemaakt. Hun wordt openbare geweldpleging ten laste gelegd.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie meldde dat een van de jongens een dagvaarding heeft meegekregen en in september voor de kinderrechter moet verschijnen. De andere jongens hebben een verwijzing gekregen naar HALT.

Aanleiding voor de vechtpartij was geld. „De jongens wilden meer geld hebben. Daar raakten ze met elkaar over in strijd en dat is geëscaleerd”, verklaart Elsbeth Faber, woordvoerder van Nidos, de instantie die het voogdijschap voor AMV’s heeft.

De jongens zijn nu op vier andere locaties geplaatst. „We bekijken wie we terugplaatsen”, aldus Faber, die meldt dat vechtpartijen tussen AMV’s een enkele keer eerder is voorgekomen.

De jongens woonden sinds april in de woning aan de Edward Poppelaan. Er was een keer eerder een incident waar de politie bij kwam. „Het ging om de afstandsbediening”, meldt wethouder Jean-Pierre Schouw.

Like BN DeStem Etten-Leur op Facebook