Vers, degelijk en lekker eten bij Pasta&Pesto
Over de tongPasta & Pesto in Prinsenbeek is de enig overgebleven schakel van een keten. De naam doet Italiaans eten vermoeden. Niet authentiek, maar Prinsenbeek mag best trots zijn op dit restaurant.
Delen per e-mail
Wat is het toch prettig om in een restaurant bediend te worden door mensen die plezier hebben in hun werk. Pasta & Pesto in Prinsenbeek ís zo'n restaurant.
Het weer voorspelt weinig goeds deze donderdagavond. Lege terrassen dus, maar een bijna tot het laatste tafeltje uitverkocht sfeervol ingericht restaurant op de hoek van de Markt. En het is nog niet eens half zeven. Over klandizie gemiddeld niet te klagen, bevestigt een van de jonge, hartelijke gastvrouwen.
Vrolijk
Gastvrouw Marlies is zo mogelijk de vrolijkste van het stel. Ze heeft opgevangen dat een van de gasten die dag 81 is geworden en dat wordt gevierd met een vuurwerk-'fonteintje'. Maar ook chef/eigenaar Anton van Dongen heeft goede zin én hij verschijnt af en toe in de zaak om wat glazen mee te pakken of enkele gasten te groeten. Leuk!
We krijgen uitleg over de kaart en het concept. Keuze te over en combineren is in veel opzichten mogelijk. De website heeft ons een 'unieke smaakbeleving' beloofd, 'met uitsluitend dagverse en authentieke producten en vele eerlijke pasta's.' 'Uw eigen creativiteit speelt daarbij een grote rol, aangezien u zelf uw pasta samenstelt!'
Proeverij of all-you-can-eat
Aan de tafel naast ons, gasten die even voor ons binnen kwamen, hebben ze voor de 'proeverij van drie pasta's' gekozen. De dame in kwestie smeekt gezien de geboden hoeveelheid om een doggybag voor ze de eerste hap genomen heeft. Wij besluiten voor het 'all you can eat-concept' te kiezen. Niet dat we nou per se fan zijn van die formule, maar we krijgen zo wel de gelegenheid om te zien wat chef Van Dongen zoal in huis heeft.
We vermoeden slimme opzet als ons bij wijze van voorafje drie flinke bruine boterhammen met kruidenboter worden voorgezet. Verschrikkelijk lekker brood overigens, dus we moeten ons inhouden om niet al voor gang één de buikjes gevuld te hebben. Want bij 'ons' concept mag je drie gangen lang steeds een aantal gerechtjes (drie of vier, is het advies) bestellen. Meerdere gangen mag ook, het is immers áll you can eat, maar het zijn de grote schransers onder ons die dat halen.
Koude start
We beginnen met een overwegend koude start. Met vitello tonato, gerookte zalm met scampi's onder meer. En een romig tomatensoepje, dat wél warm is en geserveerd wordt in een schattig klein pannetje van Le Creuset of een look-a-like. De smaken zijn allemaal niet echt heel verschrikkelijk authentiek Italiaans, maar de gerechtjes zijn vers, degelijk, lekker en worden leuk gepresenteerd. Wat wil je nog meer, vinden wij, zeker als je kwaliteit tegen prijs afzet.
De akoestiek is niet top. We horen de muziek pas als rond half negen bijna iedereen weer vertrokken is. We denken dat Pasta & Pesto een restaurant is waar mensen, jong en oud, gezellig binnen vallen voor een ongedwongen maaltijd, in dito sfeer, die niet ál te lang hoeft te duren.
Marktzicht
Het echtpaar Van Dongen, Winny en Anton, nam café-zaal Marktzicht dertig jaar geleden over. Aanvankelijk liep dat café als een tierelier. Jongeren feestten er dat het een lust was, maar nieuwe generaties ontdekten op enig moment dat ook Breda bestond én vertier te bieden had. In Marktzicht bleven de gasten weg. De Van Dongens besloten het roer om te gooien en sloten zich aan bij de keten Pasta & Pesto. Waarvan volgens Winny overigens nog maar één schakel over is. Die in Prinsenbeek.
Mijn gaste keurt haar huiswijn goed en ik hou het bij Heineken 0,0. Die onlangs als de nummer 1 uit de bus kwam bij een test in deze krant. We hebben er ook nog eens gratis water bij gekregen. Een kwartiertje nadat wij op ons formulier de keuzes in gang 2 genoteerd hebben, worden de gerechtjes gepresenteerd. Een gefrituurde scampi, en twee met knoflookolie, een traditionele lasagne - met gehakt en tomatensaus - , fusilli carbonara, flammkuchen met geitenkaas, gegrilde runderbavette en een mini involtini, een kalfsvleesrolletje met Provolone (kaas).
De flammkuchen, in ons geval met een topping van geitenkaas, honing en walnoot, valt wat tegen. Zoals we beiden het vlees (involtini en de bavette) wat aan de zoute kant vinden. Wellicht is de jus te ver ingekookt. En de (wat vette) sausjes bieden geen meerwaarde aan de scampi's. Maar de kwaliteit van de bavette springt er bovenuit. En ook de lasagne is érg lekker.
Dessert
Het dessert bestaat uit een bolletje vanille-ijs met slagroom en een glaasje crème brûlée. Ons oog bleek gelukkig nét niet groter dan onze maag. Voldaan storten we ons de stortregen in, terug naar Breda. De jeugd van Prinsenbeek mag dan massaal Breda opzoeken, in eigen dorp hebben ze een zaak waar ze trots op mogen zijn.
Beoordeling
Voorgerecht: 8,2
Hoofdgerecht: 7,3
Nagerecht: 7,5
Bediening: 9,0
Ambiance: 8,0
Prijs/kwaliteit: 7,5
De rekening
2 Piccole piatte €51,90
3 alcoholvrij bier €8,25
2 huiswijn €7,20
Totaal €67,35
Pasta & Pesto
Adres: Markt 10 4841 AC Prinsenbeek
Tel: 076-5412207
Web: marktzicht.com
Score 7,9
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
OVER DE TONG
Nieuwkomer Pouwe in Hoeven verrast met smakelijke gerechten
Bij culinaire fijnproeverij denk je niet meteen aan het dorp Hoeven. We geven het grif toe, een vooroordeel dat nergens op gebaseerd is en we nodig moeten bijstelen nadat we bij restaurant Pouwe hebben gegeten. -
Over de tong
Schilderen met ingrediënten
Restaurant 't Witte Paard in Etten-Leur toont lef. Het heeft het culinaire roer omgegooid en wil een Bib Gourmand veroveren. Goed eten voor een toegankelijke prijs dus. Zulke ambitie wekt verwachtingen. -
Keurige kastelein over Youp, de confectiebroers Van Gils en ook leuke klanten...
ROOSENDAAL - Een kastelein klapt niet over zijn klanten. Jac Wezenbeek heeft dan ook 48 jaar zijn mond gehouden. Maar nu vult hij een boek. Over Youp, de nooit betaalde rekening van de confectiegebroeders Van Gils, maar ook over mensen die de Roosendaler wél oké vond. -
Smaakbommetjes uit Baskenland bij El Patio in Breda
BREDA - Zin in tapas? Probeer ook eens pintxos, nog zo'n fenomeen uit de Spaanse gastronomie. Restaurant El Patio in Breda is specialist in deze warme en koude hapjes aan een prikker. Beslist geen liflafjes. -
Over de tong
Ook AIRrepublic is fucking perfect
Rondom zicht op zee, lekker informeel, coole omgeving en Zeeuwse producten op je bord. De nieuwe brasserie AIRrepublic geeft je de kwaliteit van Sergio Herman voor eennice price.
-
PREMIUMEETRECENSIE
Best toeven bij brasserie Tartaar in Etten-Leur
Wat is het een genoegen te eten in een restaurant waar de bediening er duidelijk zin in heeft. Waar de sfeer goed is en de ruimte royaal. Dan neem je eerder voor lief dat het hoofdgerecht niet echt een koploper is. -
PREMIUMeetrecensie
Je moet maar durven, zo'n 'hardcore' viszaak beginnen in hartje Roosendaal
ROOSENDAAL - Zeeën van Tijd serveert verse Noordzeevis in hartje Roosendaal. Het visrestaurant doet niet aan opsmuk, maar serveert hele vissen en mooie grote moten. Alles vakkundig bereid. Klassiek is weer modern. -
PREMIUMeetrecensie
Dineren onder de oude vliegmachine: Bravo24 in Roosendaal verrast
ROOSENDAAL - Restaurant Bravo 24 in Roosendaal verrast niet alleen door de hippe industriële vormgeving, ook door verse en goed bereide ingrediënten. Je kunt shared dineren, maar het hoeft niet.