Volledig scherm
© Nicole Andries

Verrassingen in alle soorten bij More-Itz in Drimmelen

DRIMMELEN - More-Itz biedt een prachtig uitzicht en hippe sfeer, voor hoge prijzen. Het eten sluit er niet altijd bij aan.

Het eerste dat opvalt op de site van More-Itz, de hippe strandtent-annex-après-skihut die vorig jaar verrees in Drimmelen, is de bombastische marketinglyriek. ‘Meer dan je ooit hebt meegemaakt. Gooi alles wat je kent overboord. (...) Verwacht meer zomer, meer winter, meer feesten, en vooral ook meer producten.’

Wat we qua eten kunnen verwachten vertelt die site dan weer niet; een menu ontbreekt. Dus zijn we nogal nieuwsgierig, als we ons op de witte stoeltjes in de lichte serre laten zakken. Je hebt er een prachtig uitzicht over Amer en jachthaven. Op dagen met minder wind kunnen de ramen en dakzeilen open en heeft More-Itz een ruim terras aan het water.

De kaart bevat een bescheiden aantal gerechten tegen minder bescheiden prijzen; veel klassiekers als vitello tonnato, carpaccio en biefstuk. Vegetarische opties ontbreken. De serveerster laat doorschemeren vegetarisme geen logische keuze te vinden, maar de keuken komt toch vlot op de proppen met diverse vlees- en visvrije keuzes. Da’s netjes.

Mijn gezelschap, toegewijd wijnliefhebber, werpt een blik op de wijnkaart. „Keuzes van iemand met verstand van zaken, maar een dure smaak”, constateert hij. De echte pareltjes zijn alleen per fles te bestellen. De wijnen die More-Itz per glas aanbiedt zijn veilige keuzes: merlots, chardonnays, sauvignons. Degelijke wijnen die goed in balans zijn, concluderen we in de loop van de avond.

De voorgerechten, een geitenkaassalade en coquilles, zijn op wat schoonheidsfoutjes na best netjes. Al blijft de kwaliteit achter bij de prijs. Zo ontbreekt het gekaramelliseerde korstje dat je bij een goed gebakken coquille mag verwachten. Jammer, niet onvergeeflijk.

Bij de hoofdgerechten begaat de keuken grotere misstappen. De slappe vegetarische pasta zwemt in de olie, met hier en daar wat treurige, doodgekookte groenten. Het gerecht gaat later van de rekening. Mijn tafelgenoot krijgt een overgaar, droog en taai lamsrackje à 29 euro 50. Misschien pech: familieleden die een dag later toevallig bij More-Itz aanschuiven, komen wél terug met verhalen over mals, rosé lamsvlees.

De desserts maken iets goed. Aan de overkant een Sgroppino: een vloeibaar dessert waar de alcohol vanaf walmt (het bevat prosecco, wodka én limoncello), maar dat een delicate balans vindt tussen fris, zoet en zuur. Ook de hangop met fruit en sorbetijs verrast aangenaam.

Toch klappert mijn portemonnee van schrik als de rekening verschijnt: zelfs na aftrek van een hoofdgerecht kost de op z’n best middelmatige maaltijd ruim 150 euro. More-Itz beschikt over een locatie en inrichting om van te dromen en desserts om je vingers bij af te likken. De kwaliteit van de meeste andere gerechten schiet echter tekort, zeker in verhouding tot de prijs. Het personeel stelt zich bij vlagen bovendien arrogant op. Onze plichtmatig attente serveerster zucht meer dan eens bewust hoorbaar: hoezo vegetarisch, hoezo niet lekker? Een prima plek voor wie best wil betalen om zich even in Saint Tropez te wanen. Minder geschikt voor fijnproevers.

Beoordeling

Voorgerecht: 6+
Hoofdgerecht: 4,5
Nagerecht: 8,0
Prijs/kwaliteit: 5,5
Bediening: 6,0
Sfeer: 8,0
​Drank: 7,5

Hoe en wat?

More-Itz is van dinsdag tot en met zondag open van 11.00 uur tot middernacht. Je kunt er wat drinken, borrelen en eten. More-Itz is ook beschikbaar voor feesten en als vergaderlocatie. In de warme maanden overheerst een zonnige strandtentsfeer; worden de dagen korter, dan mikt More-Itz op het gevoel van een ‘mondaine après-skihut’.

More-Itz, Nieuwe Jachthaven 50, 4924 BA Drimmelen
Telefoon: 0162-682 758,
E-mail: info@ more-itz.nl.

Open: Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 00.00 uur

Wat kost dat?

1 koffie 2,90
1 espresso 2,90
1 coquilles 18,50
1 salade 14,50
1 sauvignon blanc 5,50
1 chardonnay 6,50
1 bronwater 50 cl 6,00
1 merlot 6,50
1 cabernet sauv. 5,50
1 lamsrack 29,50
1 sgroppino 9,50
1 hangop 9,50

Totaal: 152,20

Het tweede hoofdgerecht, een vegetarische pasta die niet op de vaste kaart staat, wordt na onze klachten zonder morren van de rekening gehaald.

UPDATE 8 augustus: Het viel diverse lezers op dat het totaalbedrag op de gepubliceerde rekening niet klopt met de genoemde gerechten en drankjes.Het totaalbedrag had op iets meer dan 117 euro moeten komen; het restaurant heeft echter meer dan 150 euro in rekening gebracht. Dat verschil zat in de rekening; de prijzen zijn in het artikel correct van de nota overgenomen. Het verschil is vóór publicatie aan de aandacht van de redactie ontsnapt.

Volledig scherm
© RENE SCHOTANUS/Pix4Profs

Eten