Volledig scherm
Chef-kok Jannis en Claudia Brevet van restaurant Inter Scaldes. Het etablissement is wederom verkozen tot het beste restaurant van Nederland, door de restaurantgids Lekker. Inter Scaldes heeft twee Michelinsterren © ANP

Opnieuw bescheiden voor rol West-Brabant in 'Lekker 500'

BREDA - Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, van Jannis Brevet, staat opnieuw bovenaan de Lekker500. De editie 2017 van de restaurantgids geeft de Zeeuwse superchef zijn toppositie van 2015 en 2014 terug vanwege zijn 'onberispelijke keuken'.

Collega Jonnie Boer die vorig jaar met De Librije in Zwolle nummer 1 was, doet een stapje terug. Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in het Gelderse Vaassen staat opnieuw op de derde plaats van de gids.

West-Brabant speelt op culinair gebied ook dit jaar een bescheiden rol. Vier restaurants veroverden een plekje in de Top 100. Hoogst genoteerd is Mijn Keuken uit Wouw, met een 61e plaats.

Wolfslaar (Breda) staat op de 71e positie. De Zwaan in Etten-Leur blijft stijgen en staan nu op 78. By Pascal uit Oosterhout vinden we terug op nummer 95.

De Lekker 500 wordt gepubliceerd door de Groningse uitgever Pijper Media. Die nam de titel vorig jaar over van Sanoma. De ranglijst is maandagmorgen bekendgemaakt.

Eten