Gezellig eten, drinken én bootjes kijken bij restaurant Dintelmond
OVER DE TONGDINTELMOND - Bij Restaurant Dintelmond, in de gelijknamige jachthaven, komen gasten van zeer diverse pluimage. Daar houdt de 'brede' menukaart slim rekening mee.
Delen per e-mail
Voor elk wat wils. Dat is de formule van het restaurant. Van saté en pannenkoek voor de wat smallere beurs tot tournedos en tonijnsteak voor de bredere. De kaart geeft bij elk gerecht heel duidelijke informatie voor gasten met bijvoorbeeld een voedselallergie. Het driegangenmaandmenu (van dinsdag tot en met vrijdag) kost 23,50 euro, bij elke gang keuze uit twee gerechten.
Proeverij
Je bestelt drie gangen en ze serveren dertien gerechten en hapjes! Zo doen ze dat bij Restaurant Dintelmond! Prima idee om mensen zo te verwennen. Neem nou de proeverij van het huis vooraf: een kleine groene salade met rivierkreeftstaartjes, een lapje gravad lax (in zout, suiker en dille gemarineerde rauwe zalm), wat charcuterie (salami en truffelpaté), twee lapjes malse rundercarpaccio met pijnboompitjes, Parmezaanse kaas , olijven en dressing én een warm kopje mosselsoep. Dat is nog eens een entree! Klinkt bijna als een compleet diner, maar chef-koks Martijn Quadt en Albert van Pelt houden gelukkig goed de maat.
Het zijn simpele, netjes uitgevoerde hapjes van een kwaliteit die strookt met de prijs. Leuk gepresenteerd op een langwerpige schaal maat XL. De kritiek die je kunt hebben, is dat deze 'tapas' weliswaar eigentijds en populair zijn, maar misschien daarom ook een beetje voorspelbaar.
Breed publiek
Voor een revolutionaire avant-gardekeuken moet je hier dan ook niet zijn, bevestigt chef-kok Van Pelt, zonder zichzelf tekort te doen. Het restaurant is gevestigd in Jachtcentrum Dintelmond. Veel (vaste) klanten liggen met hun plezierboten in de jachthaven. daar zijn kapitale jachten bij, maar ook kleine zeilbootjes. Hun eigenaren zijn evenzeer vogels van diverse pluimage met navenant uiteenlopende smaken en budgetten. Van Pelt: ,,Dus koken we voor een breed publiek: van pannenkoek tot tournedos.''
Na een dagje zeilen op het Volkerak hebben doorgewaaide zeebonken en hun scheepsmaatje al snel zin in een stevige, 'huisgemaakte supersaté' (16,50 euro) terwijl de gentleman-kapitein van het klassiek Grand Banks-jacht met zijn stuurvrouw op hoge hakken de gebakken Noordzeetong prefereren (21,50 euro). Verder zien we onder meer kalfsentrecote, provençaalse lamsham, vitello tonnato, gedroogde ham met meloen, scampi's, visbisque, groentenwrap en -pasta (vegetarisch) en aardbeien romanoff.
De ribeye komt zoals gevraagd: rood van binnen. Van de aangekondigde knoflook- en cajunmarinade krijgen we weinig mee, maar dat is niet erg: het is een mals, smakelijk stukje vlees van ruim twee ons. De overkant plukt aan een duo van gebakken gebakken mul (twee kleine filets) en zeebaars (1 grotere filet).
Ook heel naturel, zonder saus geserveerd. Dat is prima, maar dan moet de vis excelleren, zeg maar een absolute hoofdrol opeisen in de film. Dat kan kan bijvoorbeeld door uitmuntende garing. Maar die Oscar krijgt de vis net niet. Smaak en versheid zijn prima, maar het vlees is iets droog, en dan mis je ineens dat sausje.
Hoofdgerecht
Beide hoofdgerechten hebben dezelfde garnituur: een stukje (aardappel)gratin, twee knapperige worteltjes en om te delen groene salade en frieten waartussen we een paar herhaald gebakken exemplaren aantreffen. Dat is een puntje van aandacht.
Analoog aan het voorgerecht eten we een multi-toetje van het huis, opgebouwd uit zes afzonderlijke elementen: een glaasje grove aardbeimousse, slagroom, een bol framboosijs, fijne chocoladezalf, crème brûlée en wat vers zomerfruit. Ook weer simpel, recht voor zijn raap maar bij elkaar best een luxueuze afronding.
De wijnkaart blijft in het gelid: ruim voldoende keuze uit de hele wereld zonder dure toppers. Wat veel gasten op prijs zullen stellen is dat alle wijnen per glas te bestellen zijn. De kruidige Amerikaanse Zinfandel (Lodi) bevalt prima bij het vlees, de Franse Sancerre (Girault) bij het voorgerecht is vlak en staat misschien al wel een tijdje open, wat een nadeel kan zijn van zo'n democratisch systeem.
Terras
De bediening van de twee dames is vriendelijk en kordaat. Maar dat was toch niet de belangrijkste reden dat we naar het jachtcentrum zijn afgereisd. We wilden in de zomer graag op een terras aan het water dineren. Dat kan bij dit restaurant prima. Vroeger lag het zelfs óp het water, op een ponton in de jachthaven. Enkele jaren geleden kwam een einde aan dat nautische avontuur en zetten de eigenaren voet op vaste wal.
Dintelmond beschikt over drie beschutte terrassen met luie loungehoeken, dikke kussens, comfortabele stoelen en dekens voor als de Hollandse zomer het even laat afweten. Blijft leuk, hoor: gezellig eten en drinken én bootjes kijken.
Rekening:
Tonic 2,20
Sourcy Rood 2,00
Gin tonic Hendricks 8,50
1 glas Sancerre 4,85
1 glas Zinfandel 4,85
2 Proeverij Dintelmond 23,75
1 ribeye 22,25
1 duo rode mul/zeebaars 18,25
2 Zoet en Zalig 15,75
Totaal €102,40
Beoordeling
Voorgerecht 7,2
Hoofdgerecht 7,2
Nagerecht 7,2
Prijs/kwaliteit 7
Sfeer 8
Dranken 7
Bediening 7,5
Eindscore 7+
Restaurant Dintelmond,
Markweg Zuid 1-4,
4794 SN Heijningen
Tel.: 0167-522490
www.restaurantdintelmond.nl
Open: dagelijks vanaf 11.30 tot 21.30 uur
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Eetrecensie Brasserie Schutterslust maakt verwachtingen niet waar
Als je je café-restaurant ‘brasserie’ gaat noemen, je tournedos 26,50 euro, de hertensucade 24 euro en een kaasplankje een tientje kost, dan creëer je verwachtingen. Die Schutterslust niet waarmaakt. -
Over de Tong De zusters schenken stemmige biertjes
De oude koeienstal van Sint Catharinadal in Oosterhout is verbouwd tot een mooi wijnhuis annex restaurant. Van opsmuk is echter geen sprake. Dat geldt ook voor het eten: robuust en toch bijzonder. -
PREMIUM
Eetrecensie Alles smaakt naar meer bij Brasserie Wouter in Stabroek
Brasserie Wouter in Stabroek is een Vlaams kwaliteitsrestaurant waar je zonder veel poespas geweldig lekker kunt eten. Van traditionele garnalenkroket tot gebakken ganzenlever met een korstje van sjalot. -
OVER DE TONG La Pergola, een drielandenpunt in Baarle-Nassau
Restaurant La Pergola in Baarle-Nassau grossiert in Italiaanse kost, waarbij de nadruk ligt op de smaken van Sardinië. Qua sfeer doet La Pergola denken aan een gemoedelijke Sardijnse trattoria. -
Eten op zijn Ecuadoraans in Prinsenbeek
PRINSENBEEK - De ambassadeur en consul van Ecuador waren speciaal naar Prinsenbeek gekomen voor de officiële opening van restaurant Salsero.
-
PREMIUM
EETRECENSIE De borden gaan schoon terug bij De Pastorie in Klundert
Vroeger zeiden we in Zevenbergen: zelfs de lucht die uit Klundert komt, deugt niet! Maar nu waait er toch een bijzonder aangename wind. Die heerlijke aroma's stijgen op bij restaurant De Pastorie. -
OVER DE TONG De Ruyterhof is dé vondst van 2018
Hoe doen ze het voor dít bedrag? Dat vragen we ons af na een zeer geslaagde avond in restaurant De Ruyterhof in Rijsbergen. Eten, sfeer, bediening: alles goed. Maar waar zijn dan die gasten? -
Over de tong Aziatisch dineren zonder clichés bij Zhong in Hoogerheide
Zhong in Hoogerheide biedt exclusieve oriëntaalse gerechten in een strakke ambiance. Maar ook de vertrouwde babi pangang is terug te vinden op de kaart, op verzoek van de vaste gasten uit het dorp.