Volledig scherm
Alsof je een filmdecor uit de jaren vijftig binnenstapt: Tom's Diner. foto

'Diner' met een wow-gehalte

ROOSENDAAL - Een All-American-Diner in het All-Brabantse-Roosendaal.

Daar moesten wij natuurlijk als de kippen bij zijn. Tom's Diner opende drie weken geleden zijn deuren en zoals eigenaar Tom Dusseldorp zelf al aangeeft 'Het heeft een groot wow-gehalte'.

Wanneer we vroeg op de avond aankomen bij het Amerikaanse etablissement in de Raadhuisstraat in Roosendaal begrijpen we wat hij bedoelt. Alsof je een filmdecor uit de jaren vijftig binnenstapt. Grease, zeg maar.

Aan de ene kant bevindt zich een rij met booths; kleine treinstellen met tafels en bankjes waar je zo in kunt schuiven. Aan de andere kant een witte bar met bijpassende krukken. Bij een Amerikaanse diner komt men om vrienden te ontmoeten en om lekker te eten, hebben we ons via de website laten vertellen. Wij komen vanavond vooral voor dat tweede.

De menukaart op tafel lonkt al. Verschillende burgers, steaks, salads, grilled chicken. We besluiten een paar voorafjes te delen. De chicken wings en de Louisiane prawns. Nadat onze bestelling is opgenomen krijgen we meteen een mandje brood op tafel geschoven en niet veel later verschijnen onze voorgerechtjes. Een bordje met heerlijk malse chicken wings en een schaaltje met vier grote garnalen in olie met knoflook, tomaat en verschillende kruiden. Dat is wat weinig voor de 9,50 die we daarvoor betalen, maar ze smaken goed.

Wanneer de lege bordjes worden weggehaald nemen we een kijkje op de bovenverdieping. Ook die is ingericht met booths. Niet in rood-wit zoals beneden maar in mintgroen en wit. Terug in onze eigen bank op de begane grond valt ons oog op de moderne jukebox; op een televisiescherm worden verzoekjes -voornamelijk oude plaatjes- afgespeeld. Die kunnen bezoekers via een smsje gratis aanvragen. We zien onszelf al dansend door de diner gaan. Maar voordat we die gedachte kunnen uitvoeren verschijnen onze hoofdgerechten al. ,,Je hebt fastfood en slow dining", zegt eigenaar Tom Dusseldorp. ,,Dit is fast dining, de snelheid moet erin zitten."

Voor me staat inmiddels een cheeseburger met friet en salade. De cheeseburger steekt langs alle kanten langs het broodje uit en smaakt heerlijk. De hamburger is precies goed gebakken, nog een beetje rood van binnen. De frieten zijn lekker gekruid. Mijn metgezel laat zien hoe makkelijk hij de spareribs van het bot trekt, verrukkelijk.

Dusseldorp vertelt dat er in de keuken met biologische producten wordt gewerkt: ,,Je hoort tegenwoordig zo vaak dat mensen niet meer weten wat ze eten, dat er veel kunstmatige stoffen in hun voedsel zitten. Daar willen we buiten blijven. Alles is vers. Voor de hamburgers krijgen we een bak met grof gehakt vlees binnen, dat brengen we hier op smaak, niks komt hier al bereid binnen. En we gebruiken geen plofkippen maar vrije uitloopkippen."

Mijn metgezel en ik zijn het erover eens; een hoofdgerecht volstaat gezien de grote porties. Maar een milkshake met Paolo Fresco-ijs, een begrip in Amerika, kunnen we niet laten staan, dus we besluiten er eentje te delen. Even later staat de milkshake zoals we die kennen uit de film voor onze neus, mét twee rietjes. Toegegeven, deze smaakt inderdaad erg goed.

Wanneer we vervolgens naar de uitgang lopen wanen we ons nog helemaal in de American-diner-sfeer. Een charmant 'houdoe' van de bediening volgt. Het blijft Roosendaal natuurlijk.

Tom’s Diner

Raadhuisstraat 3
Roosendaal
0165-328336
www.toms-diner.nl

Maandag tot en met zaterdag van 11.00 - 23.00 uur
Zondag van 15.00 - 23.00 uur
Eten afhalen is mogelijk en binnenkort bezorgt Tom’s Diner ook aan huis.

De rekening

Chicken wings 6,50
King prawns 9,50
Spareribs 19,50
Cheeseburger 8,50
Met friet en salade 3,50
Coca Cola 2,00
Sparkling water 2,00
Milkshake 3,25

Totaal 54,75

Eten