-
PREMIUM
Martien en Martijn geven in hun kast eten weg: food sharing is booming
TILBURG/GOIRLE - Food sharing rukt op. Komt door de inflatie en de energiearmoede, weten ze in Tilburg en Goirle zeker. Wie het nodig heeft, kan zonder te vragen wat uit een weggeefkast pakken. ‘Ik denk dat dit werkt omdat het zo direct is.’ -
indebuurt
Lekker! Tilburg heeft een nieuwe tostizaak buiten het centrum
Lekker buiten de deur lunchen? Tilburgers hebben er sinds 2 januari een nieuw adresje bij voor tosti’s. Van de klassieke ham-kaastosti tot een Marokkaanse variant: het staat hier op de menukaart. -
Meer
Scheldebrouwerij lanceert nieuwe versie van 'n Toeback: de Enigma Hop Special
De Scheldebrouwerij in Meer lanceert een nieuwe editie van ’n Toeback, een zwaar blond bier van 9 procent. Sinds de herlancering in 2019 wordt er regelmatig een nieuwe versie gebrouwen waarbij telkens een andere hop wordt gebruikt. Voor nummer vier is gekozen voor de Nieuw-Zeelandse hop enigma. -
PREMIUM
Een Blondie of een Prince? Baarlese vader en zoon brouwen biertjes waar muziek in zit
BAARLE-NASSAU - De biertjes van Familiebrouwerij Van Sas uit Baarle-Nassau dragen namen als Blondie, Prince en Brood. Daar zit een verhaal achter, dat al in 1986 begon toen vader Johan meedeed aan de Soundmixshow. -
PREMIUM
Café te koop: deze Brabantse horecapanden wachten op een nieuwe eigenaar
Altijd al een bruine kroeg op de kop willen tikken? Dit is hét moment. Het aantal horecaondernemers die van hun zaak af willen groeit namelijk. Ook in Brabant staan her en der mooie café- en restaurantpanden te koop.
-
PREMIUM
Restaurants hebben zin in kerst, maar geen drie dagen lang: ‘We gunnen het personeel ook een vrije feestdag’
DEN BOSCH - Kunnen de restaurants na twee corona-kerstmissen eindelijk weer vol aan de bak, blijven ze vaak toch een van de kerstdagen dicht. ,,Wij gunnen ons personeel ook een vrije feestdag.” -
Van kerstmarkt, kerk, silent disco tot kinderspeelparadijs: ‘Wintertuin’ op proef in het Spoorpark
TILBURG - Het Spoorpark verandert van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december in De Wintertuin. Er is een silent disco, optredens van Tino Martin en Brace, kampvuurtjes, kerstkramen en andere winterse activiteiten. Het gaat om een proef. Het Spoorpark wil in de toekomst een langdurig winterevenement opzetten. -
PREMIUM
Van meer drinken dan brouwen, naar brouwen om te drinken: de ‘brewpub’ van de Spoorzone gaat in januari open
TILBURG - Crisissen haalden even de wind uit de zeilen, maar de nieuwe brewpub van de Spoorzone ligt weer op stoom. Halverwege januari gaat de horecazaak met 21 tapkranen, vide en een gigantische brouwinstallatie open. ,,Heerlijk om het eigen bier in Tilburg te brouwen.”
-
PREMIUM
Tilburg telt tot 2027 genoeg hippe hamburgerzaken, hoogste tijd voor ‘vegan en avontuurlijk’
TILBURG - Een nieuwe horecazaak in de binnenstad beginnen? Kom maar op met die in kropsla gespecialiseerde zaak of een restaurant in de Heikese kerk. Dat staat – kort door de bocht samengevat – in de nieuwe horecavisie van Tilburg. -
Piushaven stelt de ‘Kerst-reus’ vast op
TILBURG - Een reus is het, de twaalf meter hoge en acht meter brede kerstboom die vrijdag met een hijskraan overeind werd gezet in de Piushaven. Volgende week worden de lichtjes ontstoken, dan baadt de haven meer dan voorgaande jaren in het kerstlicht. -
PREMIUM
Nieuw stuk winkelhart doet oude Emmapassage verbleken: ‘Ziet er geweldig uit’
TILBURG - Een omgekeerd Atlantis: alsof er opeens een eiland vol winkels in het Tilburgse stadshart boven is komen drijven. Van pauper- naar winkelpleintje. De aanloop nam meer dan tien jaar in beslag, maar het resultaat mag er wezen. ,,Echt vet.” -
PREMIUM
Ook in Goirle droogt de horeca op: dorpskroeg verdwijnt uit het straatbeeld
GOIRLE - Met zes man ’s avonds aan de bar red je het als kastelein ook in Goirle niet meer. Moet de gemeente waken over de cafés? Ja, vinden ze bij Gezond Verstand Goirle Riel. Niet reëel, reageert Lijst Riel Goirle. -
PREMIUM
Slapeloze nachten, maar met opgeheven hoofd: restaurant Taste sluit na 14 jaar de deuren
TILBURG - Het won veel prijzen, voerde lange tijd de top van culinair Tilburg mee aan, maar eind dit jaar valt het doek voor restaurant Taste. Daarmee komt na 14 jaar een eind aan het befaamde restaurant in de kelder van hotel Mercure. ,,De marges werden te dun”, zegt Kees Verlaan.
-
PREMIUM
Voormalige kappersboot kiest als De Belinda het ruime sop: ‘Mooi hè?’
TILBURG - In de Piushaven is een nieuw restaurant van wal gestoken: De Belinda, in de voormalige kappersark van beton. Chefkok en ondernemer Giel van Schaaijk kiest in zijn derde Tilburgse zaak voor een iets eenvoudigere koers. -
PREMIUM
Tilburger wil met vloeibare koffiebonen de wereld veroveren: ‘Geheim familierecept van mijn opa Frederick’
TILBURG - Vermoeid van het voor zijn vrouw in de rij bij Starbucks staan kwam Tilburger Perry Rudge op het pad van de vloeibare koffiebonen. Voor in de ijskoffie, pannenkoeken en zelfs de vla. Een tocht die via de in Suriname herwonnen vrijheid naar Tilburg loopt. -
PREMIUM
Pastorie is nu Villa la Vida: ‘Het is spannend om een goedlopende oudgediende te verbouwen’
TILBURG - Altijd riskant, als je een geliefde en prijswinnende horecazaak overneemt - in dit geval Villa Pastorie - en daar een totaal nieuwe richting aan geeft. Jaap Kin en Thomas Mutsaers openden donderdag Villa la Vida. Alles binnen ging op de schop, tot aan de hotelkamers aan toe.