-
PREMIUM
Kim en Vinnie springen in gat met Bij de Buren: ‘Veel vraag naar feestlocatie voor kleinere groepen’
PRINSENBEEK - Nieuwe buren voor café De Stee in Prinsenbeek. Tot eind 2022 zat Anneke van Hooijdonk met haar cafetaria ’t Steeke naast de kroeg aan de Haverdijk. In mei opent feestlocatie Bij de Buren in dat pand.Prinsenbeek -
PREMIUM
Tropisch avontuur uit Fijnaart moet supermarkt veroveren: de Tatayoyo
FIJNAART - Een snackpaprika met een kruidige smaak en tropische geur. Zo valt de Tatayoyo het beste te omschrijven. Qua formaat zit de oranje lekkernij tussen de gewone paprika en de kleine snackpaprika in. Goeie kans dat -ie volgend jaar in de supermarkt ligt.Fijnaart -
PREMIUM
Café-restaurant In den Molen in Etten-Leur krijgt een flinke metamorfose, mét een terras aan het water
ETTEN-LEUR - Met een terras aan het water, een grote nieuwe serre en een complete renovatie van het monument, krijgt café-restaurant In Den Molen in Etten-Leur een hele nieuwe horeca-invulling. ,,Dit is een unieke plek die we opnieuw willen laten stralen.”Zevenbergen -
PREMIUM
Van 2 euro tot 3,50: zoveel betaal je voor een biertje tijdens carnaval in Brabant
De hamvraag voor veel carnavalsvierders: hoeveel cash geld neem ik mee voor een middag of avond hossen? Vasthouden aan hetzelfde budget van vorig jaar zal een lastige klus zijn. Zo’n beetje alles is fors duurder geworden, ook alcoholische versnaperingen. Handig om te weten: hoeveel betaal je voor een biertje in verschillende gemeenten in Brabant?Zevenbergen -
PREMIUMRecensie
In den Bocht Hoeven: laagdrempelig, leuk én lekker
Huiselijkheid zoals je het niet vaak ziet. Wie dat wil ervaren moet beslist eens langs bij Eetcafé Huiskamer in den Bocht in Hoeven. Laagdrempelig, sfeervol en gewoon lekker!Hoeven
-
PREMIUM
Niks missen dit jaar? Dit is dé ultieme carnavalsroute kriskras door Brabant
Liters bier, bijzondere tradities, honderden optochten en al evenzoveel feestjes. Niks missen met carnaval is onmogelijk. Toch proberen we het. Met deze route kriskras door Brabant beleef jij in 2023 dé ultieme carnaval.Standdaarbuiten -
PREMIUM
Mehmet (36) schrok erg van aardbeving in Turkije: Thomashuis Oudenbosch zamelt zaterdag geld in
OUDENBOSCH - Bewoner Mehmet (36) van het Thomashuis in Oudenbosch is zo ondersteboven van de aardbeving in zijn moederland Turkije dat hij een handje wil helpen. Met de andere bewoners zamelt hij zaterdag geld in door eten te verkopen. -
Nieuw restaurant Cheval in Prinsenbeek wil toegankelijk zijn én topkwaliteit leveren
PRINSENBEEK - In Prinsenbeek gaat eind februari een nieuw restaurant van start: Cheval. De zaak is gevestigd in het pand aan de Meester Bierensweg, waar de afgelopen jaren achtereenvolgens de restaurants Montmartre en Grill-ig hebben gezeten.
-
PREMIUM
Restaurant Onze Kerk op ‘wereldreis’ met Surinaamse, Afghaanse en Oekraïense koks
HOOGE ZWALUWE - Het maakt Jozef Dinge eigenlijk niet zo veel uit of hij een soep van pastinaak maakt of van cassave. ,,Soep is soep”, zegt de Surinaamse kok van Onze Kerk in Hooge Zwaluwe met Hollandse nuchterheid. -
Oliebollenvet jaagt waterschap Brabantse Delta op hoge kosten
BREDA - Oliebollenvet in de riolering jaagt onze waterschappen op miljoenen euro's kosten. Alleen al bij waterschap Brabantse Delta gaat het naar schatting om een paar ton per jaar. -
PREMIUMTerugblik
Top-kok Carlo Chantrel kookt weer ‘lekker, mooi en eerlijk eten’
ETTEN-LEUR/EINDHOVEN - Top-kok Carlo Chantrel staat weer te fluiten achter zijn kachel. Krabbelde overeind nadat zijn sterrenrestaurant Tilia in Etten-Leur het financieel niet meer redde, afgelopen zomer. Hij zet nu restaurant Vane in Eindhoven op de kaart. ,,Lekker, eerlijk koken.” -
PREMIUM
‘Vooraf je vliegticket betalen is normaal. Maar als restaurant een aanbetaling vragen zou niet gastvrij zijn’
WILLEMSTAD/ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Iets wat in de Randstad al langer gewoon is, waait langzaam over naar West-Brabant. Steeds meer restaurants vragen deze Kerst om een aanbetaling tijdens het reserveren of denken erover om dit te gaan doen. -
PREMIUMOver de Tong
De illusie van Jacks Restaurant: de Big Apple in Klundert
KLUNDERT - Een ‘New York style bistro’ met Spaanse houtskool grilloven in het centrum van een historisch stadje. Die wonderlijke combinatie heet sinds begin oktober Jacks Restaurant in Klundert.
Eetrecensie
-
PREMIUM
Smaakvol Veemarktplein kan de Bredase zomerhit worden
-
PREMIUMRecensie
In den Bocht Hoeven: laagdrempelig, leuk én lekker
-
PREMIUMOver de Tong
Thai by Chin: de geuren en kleuren van Thailand in een kom gevangen
-
PREMIUMOVER DE TONG
Nieuw restaurant Tempérà geeft uitbundig kleur aan het Ginneken
-
PREMIUM
In de haven vlammen op houtskool met Uruguayaans vlees