-
PREMIUMOVER DE TONG
Fijn ‘ge-dined’ aan de Spuihaven in Dordrecht: ‘We krijgen de vrijheid om hier wat moois neer te zetten’
Net niet in de loop, maar wel in hartje Dordt: fine dining restaurant Aan de Spuihaven. De naam laat wat betreft de locatie niet veel te raden over… maar door het restaurant zelf laten we ons graag verrassen. ,,We werken toe naar een hoger niveau.’’ -
PREMIUM
Liters satésaus en kilo's nasi, Linsey en Ming verzorgen eetfeest met 500 man in hun dorp: ‘Eten verbindt’
Een feest voor het hele dorp moet het worden, komend weekend. Dan serveren Linsey Schellaars en Ming Chan voor vijfhonderd man nasi met saté. ,,Eten verbindt. We willen mensen bij elkaar brengen, ongeacht hun achtergrond.’’ -
PREMIUM
Loempiakraam van Sliedrecht weer open, maar zoon Chinh Nguyen staat er nu in: ‘M'n vader kreeg een tia’
De loempiakraam van Sliedrecht is na maar liefst dertien maanden afwezigheid weer terug op de oude en vertrouwde plek, maar er ontbreekt wel iets in: eigenaar Chinh Hien Nguyen (73). Hij kreeg een hersenbloeding én herseninfarct, waardoor zijn zoon Chinh Nguyen de honneurs nu waarneemt. ,,Hij mist de klanten enorm.’’ -
PREMIUM
Restaurants zijn klaar voor de kerstdagen, ondanks gestegen kosten: ‘Gasten moeten er warm bij zitten’
Halsreikend kijkt de horeca uit naar de kerstdagen. Ondanks de gekrompen marge, de gestegen inkoop- en energiekosten en de onvermijdelijke doorberekening. Maar de restaurants mogen weer en ze hebben er zin in. ,,Die kerstboxen waren leuk, maar je mist de interactie met de klant.” -
PREMIUMOVER DE TONG
Wild en winters bij Het Posthuijs: ‘De open haard is weg, maar van de gerechten krijg je het vanzelf warm!’
Aan de dijk in Groot-Ammers worden we ontvangen alsof we al jaren over de vloer komen. Het gastvrije Posthuijs is sinds 2014 in handen van het ondernemende stel Breggie Uitman (43) en Sebastiaan de Heer (41). Het restaurant-eetcafé heeft vorig jaar een metamorfose gehad. ,,De open haard is weg, maar van de gerechten krijg je het vanzelf warm!’’
-
PREMIUM
Balistreri opende in 1972 als eerste Italiaan in Dordt een pizzeria: ‘Mensen wisten niet eens wat pizza was’
Giovanni Battista Balistreri was de eerste Italiaan die een pizzeria opende in Dordrecht. Hij overleed zelf in 1989, maar zijn zaak aan de Voorstraat-West zit er nog altijd. Zijn dochter Rosa (57) en haar zoon Sonny (31) houden de pizzeria draaiende. Op 15 december bestond de tent precies een halve eeuw. ,,Mensen wisten destijds niet eens wat een pizza was.’’ -
Nieuwe Aldi in winkelcentrum Bieshof deelt bij opening biertafels en tegoedbonnen uit
Supermarktketen Aldi deelt volgende week woensdag bij de opening van de vestiging in winkelcentrum Bieshof prijzen uit aan klanten. De eerste vierhonderd klanten krijgen bij aankoop van minimaal 20 euro aan boodschappen een tas met volgens de Aldi ‘gegarandeerd een aantrekkelijke prijs’. -
PREMIUM
Een kopje koffie maken dat duurzaam, betaalbaar én lekker is onmogelijk? Niet als het aan Pelican Rouge ligt
De Dordtse koffiebranders van Pelican Rouge maken vanaf deze week alleen nog maar duurzame koffie. Maar wat is dat eigenlijk? Het blijkt het gevolg van veel inspanningen en veranderingen. ,,Ook in de toekomst wil iedereen een goede en betaalbare kop koffie kunnen drinken.’’
-
PREMIUM
Klaar met een patatje met? Dit restaurant specialiseert zich in loaded fries; chili cheese, rendang of tempeh
Een patatje mayo is zó 1968, zó 1975, 1982, 1996, 2007 én 2021. Dat kan onderhand best een tandje creatiever. Vandaar dat ‘loaded fries’, frieten die onder van alles worden bedolven behalve de overbekende sauzen, aan een opmars bezig zijn. In de Voorstraat opent vrijdag Bijzonder Frietwerk, dat deze rijkbedekte patat desgewenst serveert met een cocktail. -
PREMIUMKoken & Eten
De Dinner Train breidt netwerk uit: ‘Elk treinstel heeft een eigen keukentje met kookplaat en bar’
Instappen maar! Smulpapen kunnen binnenkort op station Dordrecht inchecken voor een etentje op een bijzondere plek: de trein. Het is voor het eerst dat het rijdende restaurant vertrekt vanuit de stad. ,,Veel mensen weten niet eens dat eten in een trein vroeger heel gewoon was.’’ -
PREMIUM
Dordtse Broertjes Saté beginnen met nieuwe passie: ‘Altijd al een zwak gehad voor ambachtelijke patat’
Ze timmeren al sinds 2015 flink aan de weg als Broertjes Saté, maar Erol Woudenberg en Rikkert de Bruyn houden stiekem nog meer van patat. De Dordtse broers beginnen daarom met hun werknemer Damian een extra foodtruck. ,,Pieperliefde moet een merknaam worden.’’ -
PREMIUMOVER DE TONG
Letterlijk een kijkje in de keuken bij Chef’s, Food & Drinks: ‘Een open keuken, zonder geheimen’
Van veraf zien we de gezellige verlichting al lonken. Aan een drukke doorgaande weg in Papendrecht staat het Leonardo Hotel. We komen niet om te overnachten, wél om te dineren. Dat kan namelijk goed bij restaurant Chef’s Food & Drinks met een ‘open kitchen, no secrets’ concept. -
PREMIUM
Anthony is de állerbeste maaltijdbezorger van Nederland: ‘Vakkenvullen was niks voor mij’
De allereerste Maaltijdbezorger van het Jaar ooit in Nederland is Anthony Michael Perigault Monte. Hij bezorgt met de auto sushi door heel de Drechtsteden. De afgelopen weken bemachtigde 22-jarige Dordtenaar van bezorgliefhebbers de meeste stemmen.
-
AH To Go Station Dordrecht gaat een week dicht voor grote verbouwing
De Albert Heijn To Go op Station Dordrecht gaat in de week van 13 november dicht voor een grote verbouwing. De indeling van de winkel gaat op de schop. -
Glutenvrije Piet loopt mee bij Dordtse intocht van Sinterklaas: ‘Moet voor álle kinderen feest zijn’
Het is voor kinderen met coeliakie of een glutenvrij dieet oppassen geblazen deze weken. Zij kunnen niet zomaar een handje peper- of kruidnoten snaaien, omdat ze daar ziek van kunnen worden. Daarom loopt speciaal voor hen een ‘glutenvrije Piet’ mee bij de Sinterklaasintocht in het Dordtse winkelcentrum Bieshof. -
PREMIUM
Ramon en Timber (26) openen dit weekend hun cocktailbar in Dordt: ‘Wilden dit 10 jaar geleden al’
Dan ben je een tiener en bedenk je met je klasgenoot: een bar openen, dát zou wat zijn. Maar ja, geen geld, geen levenservaring. Nu, 10 jaar later, komt die wens voor Timber van Buijtene en Ramon Berk (26), alsnog uit. Zaterdag openen ze hun cocktailbar Blauwpoort in Dordrecht. Je raadt het misschien al: de bar zit op het Blauwpoortsplein.