Het is richting de play-offs van de LEC vooral in de middenmoot nog spannend.
Volledig scherm
Het is richting de play-offs van de LEC vooral in de middenmoot nog spannend. © Riot Games

Vooral middenmoot moet nog strijden in Europese League of Legends-competitie LEC

LECHet reguliere seizoen van de Europese League of Legends-competitie (LEC) loopt ten einde en vooral de teams in de middenmoot moeten nog strijden voor hun plek in de play-offs. We zetten de kanshebbers op een rijtje. 

Eerst is het goed om te weten hoe de play-offs in de LEC werken. Na tien speelrondes hebben alle teams twee keer tegen elkaar gespeeld en stromen de bovenste zes teams door naar de play-offs met een kans op het kampioenschap. Als je op een van de bovenste twee plekken eindigt heb je een flink voordeel.

Die bovenste twee plekken worden momenteel bezet door drie teams. G2 Esports heeft de koppositie in handen en Fnatic en Origen delen de tweede plaats. Onder de koplopers zijn de verschillen klein en kan er nog een hoop gebeuren. Rogue (9-5), Misfits Gaming (9-5), MAD Lions (8-6) en Excel Esports (7-7) maken allen nog kans om de play-offs te bereiken. Echter zijn er onder deze zeven teams maar zes plaatsen te verdelen.

Zo goed als kansloos

Op de achtste plaats staat Schalke 04, dat een wonder nodig heeft om de play-offs nog te halen. Zelf moeten ze al hun vier overige wedstrijden winnen en dan nog hopen dat andere uitslagen gunstig voor ze uitpakken. Het lijkt er niet op dat Schalke 04 de play-offs gaat halen dit seizoen.

Wie het sowieso niet gaan halen zijn SK Gaming en Team Vitality. Met respectievelijk 2-12 en 1-13 als scores beleven beide teams een dramatisch seizoen. Vier wedstrijden voor het einde weten zij dus ook al dat ze geen kans meer maken op het kampioenschap.

Vrijdag 13 maart

18.00: Schalke 04 vs Misfits Gaming
19.00: Origen vs Team Vitality
20.00: Excel Esports vs Fnatic
21.00: MAD Lions vs SK Gaming
22.00: G2 Esports vs Rogue

Zaterdag 14 maart

17.00: MAD Lions vs Misfits Gaming
18.00: SK Gaming vs Origen
19.00: Schalke 04 vs Team Vitality
20.00: G2 Esports vs Excel Esports
21.00: Fnatic vs Rogue