Een virtuele versie van Max Verstappen reed de eerste ronde op het circuit van Zandvoort in de game F1 2020, die op 10 juli uitkomt.
Volledig scherm
Een virtuele versie van Max Verstappen reed de eerste ronde op het circuit van Zandvoort in de game F1 2020, die op 10 juli uitkomt. © Reuters

Virtuele Max Verstappen rijdt eerste ronde op circuit Zandvoort in racegame F1 2020

Het circuit van Zandvoort maakt zijn debuut in de racegame F1 2020. Vandaag reed een virtuele versie van Max Verstappen de eerste ronde op de baan in zijn vertrouwde Red Bull-bolide.

De F1-race die komend weekend in Zandvoort gereden zou worden gaat door de coronacrisis niet door, maar toepasselijk genoeg zijn er vandaag wel beelden verschenen van het circuit in de game F1 2020. Het spel komt officieel pas op 10 juli uit, maar een virtuele versie van Max Verstappen rijdt in onderstaande video alvast de eerste ronde op de gloednieuwe baan.

Het circuit in Zandvoort telt veertien bochten en is bijna 4,3 kilometer lang. Gedurende de hele race staat er duidelijk ‘Work in progress’ in beeld, wat wil zeggen dat dit nog niet per se de definitieve versie van het circuit in de game is. De virtuele Verstappen legt de ronde uiteindelijk in ongeveer 1 minuut en 13 seconden af. Het is niet duidelijk of Verstappen daadwerkelijk de virtuele bolide bestuurde die in de opname te zien is.

Max Verstappen heeft begin maart al wel een rondje gereden op het echte circuit van Zandvoort, zoals te zien is op onderstaande beelden: