De gokindustrie binnen games gaat de komende jaren flink groeien, blijkt uit onderzoek van Juniper Research. De groei wordt gevoed door de markt rondom zogeheten loot boxes, waaruit spelers potentieel een heel duur digitaal voorwerp kunnen halen.
Volledig scherm
De gokindustrie binnen games gaat de komende jaren flink groeien, blijkt uit onderzoek van Juniper Research. De groei wordt gevoed door de markt rondom zogeheten loot boxes, waaruit spelers potentieel een heel duur digitaal voorwerp kunnen halen. © Valve

Studie: Gokindustrie groeit komende jaren flink binnen gaming-sector

Een recent onderzoek concludeert dat het marktaandeel van de gokindustrie binnen de gaming-sector groeit van 12 miljard euro in 2020 naar 17 miljard euro in 2025. In deze industrie spelen loot boxes en virtuele pakketten met een willekeurige waarde een belangrijke rol.

  1. Gokelement in games kan kinderen in problemen brengen

    Gokelement in games kan kinderen in problemen brengen

    In populaire games zoals het voetbalspel FIFA zit een gokelement dat in strijd is met de gokwet. In België is speluitgever EA Sports per direct gestopt met het verkopen van die zogenaamde FIFA-punten, omdat het daarmee de wet overtreedt. In Nederland is de spelontwikkelaar ook in overtreding, maar kunnen kinderen met die punten in het spel nog wel voetbalspelers kopen, liefst zeldzame, dure spelers. Waarom kunnen kinderen in Nederland nog wel gokken?