De gokindustrie binnen games gaat de komende jaren flink groeien, blijkt uit onderzoek van Juniper Research. De groei wordt gevoed door de markt rondom zogeheten loot boxes, waaruit spelers potentieel een heel duur digitaal voorwerp kunnen halen.
Volledig scherm
De gokindustrie binnen games gaat de komende jaren flink groeien, blijkt uit onderzoek van Juniper Research. De groei wordt gevoed door de markt rondom zogeheten loot boxes, waaruit spelers potentieel een heel duur digitaal voorwerp kunnen halen. © Valve

Studie: Gokindustrie groeit komende jaren flink binnen gaming-sector

Een recent onderzoek concludeert dat het marktaandeel van de gokindustrie binnen de gaming-sector groeit van 12 miljard euro in 2020 naar 17 miljard euro in 2025. In deze industrie spelen loot boxes en virtuele pakketten met een willekeurige waarde een belangrijke rol.

 1. Investeerdersgroep kritisch op ceo Bobby Kotick van Activision vanwege 200 miljoen dollar bonus

  Investeer­ders­groep kritisch op ceo Bobby Kotick van Activision vanwege 200 miljoen dollar bonus

  De CtW Investment Group heeft kritiek geuit op de bonus van 200 miljoen dollar die Activision-Blizzard baas Bobby Kotick krijgt. De investeringsgroep laat weten dat Kotick gebruik maakt van een bijzondere provisie in zijn contract om de bonus te ontvangen. Ondanks het feit dat de aandelen van de uitgever van onder andere Call of Duty en Overwatch flink zijn gestegen, is dit volgens CtW niet te koppelen aan de prestaties van Kotick.
 2. Gokelement in games kan kinderen in problemen brengen

  Gokelement in games kan kinderen in problemen brengen

  In populaire games zoals het voetbalspel FIFA zit een gokelement dat in strijd is met de gokwet. In België is speluitgever EA Sports per direct gestopt met het verkopen van die zogenaamde FIFA-punten, omdat het daarmee de wet overtreedt. In Nederland is de spelontwikkelaar ook in overtreding, maar kunnen kinderen met die punten in het spel nog wel voetbalspelers kopen, liefst zeldzame, dure spelers. Waarom kunnen kinderen in Nederland nog wel gokken?
 1. Samenvatting | Bekijk hier hoe NAC zonder al te veel moeite wint van MVV
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Bekijk hier hoe NAC zonder al te veel moeite wint van MVV

  7 mei
 2. Bekijk hier alle samenvattingen uit de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen uit de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie