Ontwikkelaar Riot Games gaat in haar spel Valorant meeluisteren met spraakberichten. Dit doet het bedrijf alleen als er wangedrag wordt gerapporteerd.
Volledig scherm
Ontwikkelaar Riot Games gaat in haar spel Valorant meeluisteren met spraakberichten. Dit doet het bedrijf alleen als er wangedrag wordt gerapporteerd. © Riot Games

Riot Games gaat spraakberichten beluisteren bij melding van negatief gedrag

Ontwikkelaar Riot Games gaat in Valorant bij meerdere meldingen van wangedrag spraakberichten uit de voice chat terugluisteren om de zaak te beoordelen. Dat is toegevoegd in de laatste versie van het schietspel. De berichten en gesprekken worden kort na het oordeel verwijderd, waardoor er geen privé-data achterblijven op de server.

  1. Esportsverslaggever doet undercover verslag om onderbetaling aan te tonen

    Esportsver­slag­ge­ver doet undercover verslag om onderbeta­ling aan te tonen

    De Britse esportsverslaggever Jamie ‘Squid’ Stewart heeft onder een valse persoonlijkheid verslag gedaan van een evenement om onderbetaling van het personeel aan te tonen. Hij deed dit tijdens een toernooi van het tactische schietspel Counter-Strike: Global Offensive. Volgens de verslaggever hebben het Servische Relog Media en Duitse GRID Esports de commentatoren systematisch onderbetaald, als ze überhaupt betaald werden.